Ρεγγίνα Μακέδου: Το Dancing with the Stars και η μάχη με τη λευχαιμία (φωτογραφίες-videos)

 Ρεγγίνα Μακέδου: Το Dancing with the Stars και η μάχη με τη λευχαιμία (φωτογραφίες-videos)

Πρεμιέρα πρόκειται να κάνει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου το Dancing with the Stars και ένα από τα πρόσωπα που θα δούμε να διαγωνίζονται είναι και η Ρεγγίνα Μακέδου. Μπορεί σε πολλούς το όνομά της να μη θυμίζει κάτι, αφού δεν πρόκειται για πρόσωπο που ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, ωστόσο στους χρήστες του διαδικτύου και των social media είναι αρκετά γνωστή.

Πρόσωπο φωτεινό, λαμπερό χαμόγελο, ζεστό βλέμμα είναι μόνο μερικά από εκείνα που χαρακτηρίζουν τη Ρεγγίνα Μακέδου. Μια γλυκιά φυσιογνωμία που μόνο αισιοδοξία και θετική σκέψη μπορεί να γεμίσει μέσα από τον τρόπο που βλέπει και αντιμετωπίζει τη ζωή.

Με καταγωγή από την Καβάλα, η 36χρονη σήμερα γυμνάστρια Ρεγγίνα Μακέδου, ήρθε αντιμέτωπη με το πιο σκληρό πρόσωπο της μοίρας και χρειάστηκε να παλέψει σκληρά για να μπορέσει να κερδίσει πίσω τη ζωή της και να αποδείξει σε όλους πως ακόμα και στα δύσκολα, πρέπει να βρίσκεις το φως και να το απολαμβάνεις.

Για αρκετό καιρό η Ρεγγίνα έδινε μάχη με τον διαβήτη.

«Το ανακάλυψα εντελώς τυχαία. Είχα αρχίσει να διψάω πολύ, έχανα κιλά… Συμμετείχα σε κάποιους αγώνες και αισθάνθηκα ζάλη. Ζήτησα από τον γιατρό των αγώνων να μου μετρήσει το σάκχαρο. Παρά λίγο να πέσω σε κώμα. Συνέχισα να κάνω ό,τι έκανα και πριν. Γυμναζόμουν κάθε μέρα. Είχα υιοθετήσει από παλιά έναν αθλητικό τρόπο ζωής. Ασχολήθηκα όμως πολύ με τη διατροφή μου αλλά και την ψυχολογία μου. Ο διαβήτης εξαρτάται κατά 60% από την ψυχολογία μας» είχε πει σε συνέντευξή της.

Ωστόσο το μεγάλο «χαστούκι« ήρθε όταν λίγο πριν τα 35α γενέθλιά της όταν ήρθε αντιμέτωπη με τη λευχαιμία.

«Άρχισα να κουράζομαι. Ξαφνικά. Κάτι παράξενο για μένα γιατί είχα συνηθίσει να είμαι ακούραστη σε ό,τι έκανα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ανέβαινα 5-10 σκαλιά και δε μπορούσα πάρω ανάσα. Γνωρίζω καλά το σώμα μου. Ήμουν σίγουρη ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στην καρδιά. Το επιβεβαίωσα με εξέταση σε καρδιολόγο. Καταλάβαινα ότι δεν έχω οξυγόνο, ότι κάτι τρέχει με το αίμα μου. Πήγα έκανα εξετάσεις και αργότερα μέσα στη μέρα όταν η μικροβιολόγος μου έδινε τα αποτελέσματα μου είπε ότι ο αιματοκρίτης μου είναι στο 18. Κόντευα να πέσω κάτω. Έφυγα κατευθείαν για το Νοσοκομείο και μέχρι να φτάσω ο αιματοκρίτης είχε πέσει κι άλλο» είχε εξομολογηθεί η Ρεγγίνα Μακέδου στο ίδιο μέσο.

Οι πρώτες μέρες στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες, αρνούνταν να δεχτεί αυτό που της συνέβαινε μέχρι που μια φίλη της την έκανε να ταρακουνηθεί και να αλλάξει εντελώς τον τρόπο σκέψης της.

«Πολύ κλάμα, πολύς θυμός. Η κατάσταση ήταν περίεργη, ειδικά όταν μου είπαν ότι θα κάτσω στο νοσοκομείο για μήνες» όλα αυτά μέχρι στη στιγμή που μια φίλη της της έστειλε ένα βίντεο με μια Αμερικάνα που αντιμετώπιζε την ίδια αρρώστια και της είπε «αυτή χορεύει, εσύ θα κλαις;» είχε εξομολογηθεί.

Όταν έμαθε τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει, η ίδια ανέκτησε σταδιακά τις δυνάμεις της και αποφάσισε να αναμετρηθεί με την ασθένεια αυτή με χαμόγελο και πολύ χορό.

Αυτό που έκανε λοιπόν ήταν να ξεκινήσει καθημερινά, είτε από το νοσοκομείο κάνοντας χημειοθεραπείες είτε από το σπίτι, να δημιουργεί σύντομα βίντεο στα οποία χόρευε, με το σύνθημα πάντα «διώχνοντας τον καρκίνο χορεύοντας» και αναγράφοντας μηνύματα αισιοδοξίας και να τα ανεβάζει στους λογαριασμούς της στο Tik Tok και το instagram.

Η ανταπόκριση ήταν απροσδόκητη. Πλέον, έχει συγκεντρώσει πάνω από 30.000 followers, ενώ λαμβάνει συνεχώς μηνύματα από ασθενείς και υποστηρικτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει και που έχει υιοθετήσει και η ίδια ως τρόπο ζωής είναι ένα: «Να μην αφήνεις τίποτα τοξικό να σε “βρομίζει”, είτε αυτό είναι καρκίνος είτε είναι ένας άνθρωπος, ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που θέλω να περάσω είναι η υγεία, το χαμόγελο, ένας θετικός τρόπος ζωής».

Και μπορεί για όσους την ακολουθούσαν τα βίντεο να φαινόταν ως κάτι εύκολο και απλό για εκείνη δεν ήταν πάντα έτσι. Υπήρχαν και μέρες που γινόταν ένα με την απογοήτευση, ο πόνος δεν την άφηνε να χαμογελάσει, δεν αισθανόταν καλά και προτιμούσε να κλείνεται στον εαυτό της. Τις περισσότερες φορές όμως τα πολεμούσε όλα χορεύοντας, ήταν ο τρόπος που είχε βρει για να βοηθά τον εαυτό της και να περνά πιο ευχάριστα τις μέρες της στην απομόνωση.

«Είμαι απολύτως μόνη στο δωμάτιο. Άρα έπρεπε να βάλω ένα πρόγραμμα στον εαυτό μου και παράλληλα να είμαι δημιουργική. Δεν είναι εύκολο ούτε να μπεις σε ρουτίνα ούτε να ζεις τη μοναξιά. Αυτό που για εσάς είναι ένα 24ωρο, για εμένα είναι ένας μήνας. Είμαι 25 ημέρες μέσα στο νοσοκομείο και 7 ημέρες στο σπίτι» είχε εξομολογηθεί.

Το ψηφιακό της όμως ημερολόγιο κατάφερε να βοηθήσει και αρκετό ακόμα κόσμο που μέσα από τα βίντεό της έπαιρνε δύναμη για να καταφέρει να πολεμήσει τα δικά του σκοτάδια και δαίμονες.

«Παίρνω μηνύματα μέσα από τα νοσοκομεία. Μου γράφουν ότι παίρνουν δύναμη από τα βίντεο. Μου στέλνουν βίντεο παιδάκια που χορεύουν αλλά και γυναίκες που ασθενούν από καρκίνο και το περνάμε μαζί. Τους λέω ότι νιώθω το ίδιο με αυτές και αυτές σχολιάζουν ότι αφού δεν πήρε από κάτω εμένα θα προσπαθήσουν και αυτές να μην τους ρίξει την ψυχολογία. Αντλούμε δύναμη η μία από την άλλη. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας», είχε εξομολογηθεί.

Η ίδια εξηγεί πως προφανώς στον καρκίνο δεν είναι όλα ρόδινα και υπάρχουν ημέρες που πέφτεις ψυχολογικά, αλλά «το θέμα είναι καταλάβεις και τις ημέρες που πέφτεις πως αύριο είναι μια καινούργια ημέρα».

Η ίδια ομολογεί ότι βρίσκει μεγάλη δύναμη στους ανθρώπους της που τη στηρίζουν και τη βοηθούν, στους γιατρούς της στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που, όπως λέει, την υποστήριξαν ψυχολογικά αλλά και τις υπέροχες νοσοκόμες που έμπαιναν πάντα με χαμόγελο στο δωμάτιο, ζωγράφιζαν τους ορούς και περνούσαν έστω και πέντε λεπτά από το δωμάτιο της για να μιλήσουν μαζί και να κάνουν παρέα.

 

Στις 17 Νοεμβρίου 2020 έκανε την τελευταία της θεραπεία. Από τότε αυτό που κάνει είναι να ταξιδεύει, να χαμογελά και να απολαμβάνει την κάθε της στιγμή με πράγματα που τη γεμίζουν, μακριά από γκρίζα σύννεφα.

Ο χορός παραμένει για εκείνη πάντα λυτρωτικός. Έτσι φέτος θα τη δούμε να συμμετέχει στο Dancing with the Stars χορεύοντας, γιατί με τον χορό μπορεί να συναντήθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της όμως ήταν εκείνος που κατάφερε να γίνει ο καλύτερός της φίλος.

Καλή επιτυχία Ρεγγίνα στο Dancing with the stars!

πηγή: fthis.gr

Διαβάστε επίσης