• 19 Μαΐου 2024,

Σαν να μην πέρασε μία μέρα!

 Σαν να μην πέρασε μία μέρα!

Με καθυστέρηση 45 λεπτών, λόγω ταυτόχρονης εκδήλωσης στο Δημοτικό κήπο, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από το Σύλλογο Καταδρομέων Καβάλας μία εκδήλωση με στόχο να θυμίσει την τραγωδία της 15ης Σεπτέμβρη του 1994, να επαναφέρει στην πόλη τους, τους αδικοχαμένους δασοκομάντος. Αποκαλύφθηκε χθες μαρμάρινη πλάκα με τα 10 ονόματα των θυμάτων, του γνωστού αεροπορικού ατυχήματος. Ο Δήμος Καβάλας βοήθησε τα μέγιστα. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Καταδρομέων Νομού Καβάλας, «Μέγα Αλέξανδρο».

Δυστυχώς δεν υπήρξε καλός συντονισμός, έτσι ο κόσμος που ήταν στην εκδήλωση από τις 10.30 το πρωί, χρειάστηκε να περιμένει γι΄ αυτήν 45 λεπτά. Κάποιοι είχαν άλλο πρόγραμμα ή δεν είχαν την υπομονή κι αποχώρησαν πριν την εκδήλωση. Ευτυχώς στην περιοχή υπήρχαν σκιερές τοποθεσίες που διευκόλυναν την άχαρη διαδικασία της αναμονής.

Λόγω του ότι το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε η μαρμάρινη πλάκα δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με γεννήτρια. Ήταν εκεί πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες, εκπρόσωποι του δασαρχείου, συγγενείς των θυμάτων, απλοί καβαλιώτες και φυσικά η διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου Καταδρομέων.

Ήταν επίσης η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, οι βουλευτές Παπαφιλίππου και Εμμανουηλίδης, ο αντιδήμαρχος Τσουρουκίδης, ο πρώην βουλευτής Γ. Πασχαλίδης κ.λ.π.

Με την ευκαιρία απονεμήθηκαν αναμνηστικά σε όσους βοηθούν το σύλλογο των καταδρομέων, δηλαδή στον Ευθύμιο Πετρίκογλου, στη Δήμαρχο, στο Μάκη Χαραλαμπίδη, στον Ανέστη Τσουρουκίδη, στο Βασίλη Λωλίδη, στο Σταύρο Κιβράκη, στον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον Ιάσωνα Κανελλόπουλο, στους Επιχειρηματίες Φώτη Πούλο και Κώστα Φελλαχίδη.

Η εκδήλωση είχε λίγα λόγια. Διάβασε κείμενο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταδρομέων Ιορδάνης Κωνσταντινίδης και τελείωσε με ποντιακούς χορούς από ομάδα χορευτών του Ομίλου Πόντιων Χορευτών Καβάλας.

Διαβάστε επίσης