• 19 Μαΐου 2024,

Σάββας Μιχαηλίδης: «Θα εγκριθεί και θα χρηματοδοτηθεί η πρόταση της ΔΕΥΑΝ»

 Σάββας Μιχαηλίδης: «Θα εγκριθεί και θα χρηματοδοτηθεί η πρόταση της ΔΕΥΑΝ»

Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης μίλησε στην Πρωινή σχετικά με το σχέδιο της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης του δήμου (τη ΔΕΥΑ Νέστου) να καταφέρει να εμπλακεί στα φωτοβολταϊκά συστήματα και μέσω αυτών που θα κατασκευάσει να βοηθήσει στη μείωση λειτουργικών δαπανών της.

Όπως είπε η πρωτοβουλία είναι σε μεγάλο βαθμό ώριμη, έχουν ήδη επιλεγεί πέντε αγροτεμάχια επί των οποίων προτείνεται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν φωτοβολταϊκά. Αυτά τα αγροτεμάχια παραχωρήθηκαν στη ΔΕΥΑ Νέστου από το Δήμο Νέστου.

Τα χρήματα για την επένδυση θα προέλθουν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Το έργο έχει προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ κατά την άποψή του δημάρχου κ. Σάββα Μιχαηλίδη θα χρηματοδοτηθεί σίγουρα από το πρόγραμμα καθώς εκτός από ώριμο είναι και σε καλή σειρά.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του Δήμου Νέστου στο ίδιο πρόγραμμα. Με τα φωτοβολταϊκά που θα έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑ Νέστου θα γλιτώσει από μία δαπάνη προς τη ΔΕΗ 400.000 ευρώ το έτος.

Ο κ. Σάββας Μιχαηλίδης εκτιμά ότι νεότερα από την τύχη της πρότασης και τελικά την έγκριση της, θα υπάρξουν για το Δήμο Νέστου και τη ΔΕΥΑ Νέστου πριν το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης