• 11 Μαΐου 2024,

Σχεδόν αδύνατο σενάριο τα απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο (video)

 Σχεδόν αδύνατο σενάριο τα απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο (video)

Εκπρόσωποι των συνταξιούχων της Καβάλας ήταν χθες στο Νοσοκομείο, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους προέδρους των σωματείων γιατρών και νοσηλευτών.

«Μας ανησυχεί το μέτρο που ανακοινώθηκε από τον Υπουργό, των απογευματινών χειρουργείων» είπαν οι συνταξιούχοι. Θεωρούν ότι αν εφαρμοστεί και γίνονται χειρουργεία το απόγευμα τότε θα υπάρξει διαδικασία δύο ταχυτήτων.

Όπου πιθανόν οι γιατροί να προτιμούν την απογευματινή λόγω της επιπλέον αμοιβής τους. Τόσο ο Γιώργος Τεπελόπουλος (πρόεδρος των γιατρών) όσο και η Κατερίνα Πετράκη (πρόεδρος των νοσηλευτών) έδωσαν την ίδια απάντηση. Είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί στο Νοσοκομείο της Καβάλας το πρόγραμμα των απογευματινών χειρουργείων.

Ο κ. Τεπελόπουλος είπε ότι δεν υπάρχουν γιατροί. Οι χειρούργοι είναι μόνο 5 ενώ προβλέπονται 12. Μειωμένος είναι ο αριθμός και των αναισθησιολόγων. Η κ. Πετράκη (πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων) είπε ότι στους νοσηλευτές των χειρουργείων οφείλονται ρεπό και άδειες. «Δουλεύουν συνεχώς 7 μέρες την εβδομάδα» εξήγησε.

Ο κ. Τεπελόπουλος συμπλήρωσε: «Ακόμη κι αν βρεθούν γιατροί και νοσηλευτές, δεν υπάρχουν κλίνες στο Νοσοκομείο για τους ασθενείς των απογευματινών χειρουργείων». Ο κ. Τεπελόπουλος είπε στους συνταξιούχος κάτι ακόμη: «Το Νοσοκομείο Καβάλας είναι ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με τα γειτονικά.

Κι όλοι θέλουν να έρθουν στην Καβάλα. Μέσος όρος αναμονής στα επείγοντα περιστατικά 3-4 ώρες και στα επείγοντα ορθοπεδικά περιστατικά 1,5 ώρα». Οι συνταξιούχοι των σωματείων της Καβάλας ζήτησαν και είχαν την ενημέρωση εν όψει της πανελλαδικής τους κινητοποίησης, της συγκέντρωσης στην Κομοτηνή, στο τέλος του μήνα.

Διαβάστε επίσης