• 24 Απριλίου 2024,

Σχετική προθέρμανση πριν την έναρξη του Running

 Σχετική προθέρμανση  πριν την έναρξη του Running

Να έχετε υπόψη σας όλοι εσείς που τρέχετε οτι πριν την έναρξη του running θα πρέπει να γίνεται μια καλή προθέρμανση και στο τέλος αποκατάσταση ή αποθεραπεία με διατάσεις και χαλαρώματα για να αποφεύγονται τραυματισμοί και πιασίματα.

Ιδιαίτερα η αποκατάσταση στο τέλος είναι απαραίτητη αν δεν θέλετε την επομένη να πονάνε τα πόδια σας τα οποία κατά την διάρκεια του τρεξίματος μαζεύουν ενέργεια και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να την βγάλουν στο τέλος της κούρσας.

Είναι αλήθεια οτι το γεγονός του τριήμερου που μόλις μας πέρασε ήταν το COSMOPOLIS που έλαβε χώρα στην παλιά συνοικία της Παναγίας και είχε κόσμο και τις τρείς μέρες που ήταν η διάρκεια του.

Συγκυρίες και καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα βοήθησαν στην επιτυχία του συγκεκριμένου Φεστιβάλ αφού ο κόσμος διψά για εκδηλώσεις χορούς και πανυγήρια.

Της “βγήκε” της Τσανάκα η απόφαση να το επαναφέρει ως πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου και της έδωσε πολλούς πόντους αφού θα πρέπει να σημειώσουμε οτι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ είχε κατεβάσει ρολά στην διάρκεια της θητείας του Σιμιτσή για λόγους οικονομικούς και καλά.

Η απόφαση είχε ληφθεί εν καιρό οικονομικής ειρήνης και σε μια εποχή που ο κόσμος είχε λεφτά και μπορούσε να φτάσει πιο μακριά απο το να βρεθεί στην παλιά συνοικία της Παναγίας.

Είναι αυτό που λέμε απλώνουμε τα πόδια μας πάντα μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα.

Εκείνα τα χρόνια το πάπλωμα ήταν μακρύ.

Τα τελευταία χρόνια που έμεινε μισό (το πάπλωμα) είδατε που το COSMOPOLIS είναι πολυτέλεια για τους Καβαλιώτες ;

Μπράβο στους διοργανωτές , μπράβο στους εθελοντές , μπράβο στους συμμετέχοντες και μπράβο στους Καβαλιώτες που ανέβηκαν στην Παναγία τις μέρες αυτές και το στήριξαν.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ένα άκρως καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με πολύ καλές θερμοκρασίες που μείνανε μακριά απο τις συνθήκες καύσωνα που ίσως να υπήρχανε σε άλλες περιοχές της χώρας , με πολύ ξένο κόσμο με πολύ παραλία και πολλές βουτιές.

Ο κόσμος απο το πρωί του Σαββάτου αμολύθηκε στις παραλίες και άρχισε να μαζεύεται με το ζόρι το βράδυ της Κυριακής.
Πολύ κόσμο έχει και το νησί της Θάσου αυτή την εποχή αλλά οι ντόπιοι γκρινιάζουν οτι οι Βαλκάνιοι που έχουν επιλέξει για άλλη μια φορά το νησί τους είναι περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας που φέρουν ακόμα και τα νερά απο την πατρίδα τους.

Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια αλλά απο την άλλη δεν μπορεί να γίνει και κάτι να αλλάξει αφού οι μεγιστάνες έχουν άλλους προορισμούς πιο νότιους.

Το θέμα είναι να λέμε δόξα το θεό που έχουμε και αυτούς με τις γνωστές τους αυτές αδυναμίες και παραμένουμε ζωντανοί διότι δεν θα πρέπει να λησμονούμε αυτά τα χρόνια της κρίσης και ιδιαίτερα το 2010 και 2011 που όλοι στην Ελλάδα ψαχνόμασταν οτι αυτοί ήταν που  “σώσανε την παρτίδα” και νομίζω οτι συνεχίζουν να την σώζουν αφού οι έλληνες τουρίστες σχεδόν έχουν εξαφανιστεί απο την χάρτη και έχω την εντύπωση οτι θα κάνουν αρκετά χρόνια για να εμφανισοθύν και πάλι στο προσκήνιο.

Άντε Γιάνη ποιός σε πιάνει είναι η δουλειά και μου κάνει εντύπωση που ο Βαρουφάκης είναι και πάλι στην επικαιρότητα αυτή την φορά με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που φέρνει στο φως, το δύσκολο καλοκαίρι του 2015, και τους οποίους έχει συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει και είναι αφιερωμένο σε εκείνο το καλοκαίρι του δημοψηφίσματος και όλων των άλλων γνωστών γεγονότων που είχαν οδηγήσει στο κλείσιμο των τραπεζών και την καθιέρωση των capital controls.

Δεν ξέρω ποιούς ωφελεί αυτό το πισογύρισμα αλλά σίγουρα δεν είναι και τόσο αθώο όσο φαίνεται.

Με σακίδια στην πλάτη και σαγιονέρες (δίχαλο) εμφανίζονται οι εφοριακοί “τουρίστες” στα καταστήματα κυρίως υγεινομοκικού ενδιαφέροντος και το παίζουν πελάτες.

Αφού φάνε και πιούνε μετά βγάζουν το μπλοκάκι και αρχίζουν να γράφουν τις παραβάσεις και άντε να τους πιάσεις .

Άγαλμα τα περιστέρια !

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης