• 19 Απριλίου 2024,

Σχολιάζοντας

 Σχολιάζοντας

Την Κυριακή το βράδυ, 12 Μαΐου 2019, στην Καβάλα είχαν προγραμματιστεί και ήταν σε εξέλιξη δύο εκδηλώσεις. Η μία, στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» για να τιμηθεί (και πολύ σωστά) ο ΑΟΚ για την άνοδό του στην football league και η δεύτερη, στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, προς τιμή του Αποστόλου Παύλου στο πλαίσιο της λήξης των τετραήμερων εκδηλώσεων που έφεραν τον τίτλο «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία».
Στους Φιλίππους συγκεντρώθηκαν περισσότερα από χίλια παιδιά, μαθητές γυμνασίων και λυκείων, από όλη την Ελλάδα ενώ το κοίλο του θεάτρου γέμισε από κόσμο.
Τα παιδιά αυτά ήρθαν στην πόλη μας για τέσσερις μέρες, για να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή μουσική διοργάνωση, για να τιμήσουν εμάς του Καβαλιώτες που με τη σειρά μας τιμούμε τον πολιούχο της Καβάλας, Απόστολο των Εθνών Παύλο.
Δυστυχώς η απουσία των περισσοτέρων από τους αιρετούς άρχοντες της Καβάλας δημιούργησε πολύ αρνητικές εντυπώσεις σε όλους του παρευρισκόμενους στο αρχαίο θέατρο. Μαθητές και θεατές.
Ούτε η δήμαρχος ούτε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Και κοντά τους και οι περισσότεροι από τους υποψήφιους δημάρχους, περιφερειάρχες και υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.
Αντί όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έρθουν, να τιμήσουν, να συγχαρούν και να χειροκροτήσουν όλα αυτά τα παιδιά που με τις μουσικές τους και με τα τραγούδια τους μας χάρισαν στιγμές εκπληκτικής αισθητικής απόλαυσης, προτίμησαν την φιέστα του ΑΟΚ προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους. Σκέφτομαι μάλιστα με την ευκαιρία, πόσες φωτογραφίες «έβγαλε» ο καθένας τους και η καθεμία τους στη Λευκή Νύχτα.
Αλήθεια, σε όλη την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου, πόσοι από όλους αυτούς τους ανθρώπους που παραβρέθηκαν στη φιέστα, στήριξαν με την παρουσία τους στα γήπεδα τον ΑΟΚ και την Ένωση στο μπάσκετ;
Όμως ο ΑΟΚ, αγαπητοί υποψήφιοι και αγαπητές υποψήφιες, ο ΑΟΚ και η Ένωση σας χρειάζονται στους αγώνες και όχι στα πανηγύρια.
Την Κυριακή, σας χρειάζονταν τα παιδιά στο αρχαίο θέατρο. Θέλανε την παρουσία σας και λαχταρούσαν το χειροκρότημα και την επιδοκιμασία σας. Έπρεπε να τους τιμήσετε όπως μας τίμησαν κι εκείνα.
Ωστόσο για να μην τους παίρνει όλους η μπάλα, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι στους Φιλίππους ήταν η κ. Φραντζεσκάκη ως εκπρόσωπος της δημάρχου, η οποία λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων» απουσίαζε (ήταν στη φιέστα του ΑΟΚ!). Επίσης είδα τον Κώστα Κουνάκο και τον Μιχάλη Λυχούνα.
Θετική εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του μητροπολίτη Στεφάνου ο οποίος εισέπραξε από το κοινό το πιο ενθουσιώδες και θερμό χειροκρότημα.
Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά τα σχολεία και η μαθητές που μας τίμησαν φέτος με την παρουσία τους θα το κάνουν και του χρόνου.

Υ.Γ. Πιθανόν με ένα καλύτερο προγραμματισμό και συνεννόηση θα μπορούσε η φιέστα του ΑΟΚ να γινόταν μια εβδομάδα νωρίτερα ή αργότερα.

Ηλίας Τσαούσης
Υποψήφιος ψηφοφόρος
Φίλαθλος του ΑΟΚ από το 1965

Διαβάστε επίσης