• 11 Μαΐου 2024,

Σε εκκρεμότητα απόφαση για τη γέφυρα – Πιέσεις για έργο στο φράγμα Μαρμαρά

 Σε εκκρεμότητα απόφαση για τη γέφυρα – Πιέσεις για έργο στο φράγμα Μαρμαρά

Με δηλώσεις που έκανε χθες στο ράδιο Πρωινή ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, επανέφερε την πρόταση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με την πεσμένη γέφυρα.

Ζήτησε (όπως πρόσφατα κι ο Χριστόδουλος Τοψίδης) να παρθεί τοπικά απόφαση οριστική για την κατασκευή εκ νέου της γέφυρας ή όχι. Ο κ. Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει μια τοπική συζήτηση σχετικά με το επόμενο έργο, εξηγώντας τη βαρύνουσα άποψη στο θέμα του Δήμου Καβάλας.

«Η Περιφέρεια ΑΜΘ ξόδεψε περίπου 1 εκ ευρώ για τις μελέτες. Πρέπει να παρθεί απόφαση για το επόμενο έργο. Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να εκφράσει γραπτώς την άποψη του» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης.Ίδια συζήτηση, αν θα κατασκευαστεί ή όχι η πεσμένη γέφυρα, έγινε προ μηνών και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τότε ο κ. Μουριάδης είχε ζητήσει να αποκατασταθεί η ζημιά και προς διευκόλυνση της νέας χρήσης του παλιού Νοσοκομείου. Με τη γέφυρα στη θέση της, είχε πει, θα επανέρχονταν ο απαραίτητος κυκλοφοριακός κόμβος μπροστά από το κτίριο. Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίσως έχει άλλη άποψη.

Η γέφυρα να μην κατασκευαστεί εκ νέου εφόσον η κυκλοφορία των οχημάτων εξασφαλίζεται με τη σημερινή κατάσταση. Υπάρχει επίσης θέμα χρημάτων, για την κατασκευή της γέφυρας, αφού αυτά θα πρέπει να βρεθούν. Και θα είναι πολλά!

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος στη χθεσινή του συνέντευξη έθιξε και την εκκρεμότητα του σταματημένου έργου κατασκευής του φράγματος Μαρμαρά. Από το οποίο ο ανάδοχος είναι σε διαδικασία αποχώρησης.

Είπε μεταξύ άλλων: «Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε το σταματημένο έργο. Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος. Δεν έπρεπε να έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο. Το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά. Υπάρχουν. Η γενικότερη κατάσταση διαδικαστικά είναι πολύπλοκη».

Διαβάστε επίσης