Σε ετοιμότητα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τον αγιασμό σε δημοτικά – νηπιαγωγεία του Νομού

 Σε ετοιμότητα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τον αγιασμό σε δημοτικά – νηπιαγωγεία του Νομού

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ξανάνοιξαν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλο το νομό προκειμένου να υποδεχθούν αρχικά τους εκπαιδευτικούς.  Ο αγιασμός για τους μαθητές και η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας Αθανασία Γαϊτανίδου τα σχολεία -δημοτικά και νηπιαγωγεία όλου του νομού-  είναι έτοιμα για την έναρξη των μαθημάτων.

Υπάρχουν ειδικότερα θέματα,  τα οποία η υπηρεσία αντιμετωπίζει ήδη. Προσαρμόζεται σε καταστάσεις που είναι διαφορετικές από τις συνηθισμένες. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, τοποθετήθηκαν ήδη. Δόθηκαν στο Υπουργείο τα κενά των αναπληρωτών που θα έρθουν στην ώρα τους. Υπάρχουν κενά ειδικοτήτων για τα οποία έχει κάνει αίτημα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ώστε να καλυφθούν κι αυτά. Τα βιβλία παραλήφθηκαν από τα δημοτικά σχολεία.

Όπου αυτό δεν έγινε,  σε μια-δυο περιπτώσεις,  πρόκειται να γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ούτε φέτος θα λειτουργήσει το 12ο Δημοτικό σχολείο (Άη Γιάννης), στο οποίο εκτελείται δημοτικό έργο. Άρα από τις 11 Σεπτέμβρη 5 τάξεις του σχολείου θα φιλοξενηθούν στο 25ο Δημοτικό και μία τάξη (η Στ’) στο 15ο. Δεν θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο το δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά,  το οποίο είναι πιθανό να λειτουργήσει από τον Ιανουάριο. Το συγκεκριμένο δημοτικό έργο επισκέφθηκε χθες ο κ. Μουριάδης.

Μάλλον θα προλάβει να λειτουργήσει το 15ο νηπιαγωγείο όπου οι εργασίες επιταχύνθηκαν.

Παραδίδονται έξι αίθουσες και έτσι θα λειτουργήσει κανονικά το 2ο Δημοτικό σχολείο  Ελευθερούπολης στο οποίο επίσης γίνεται δημοτικό έργο. Για πρώτη φορά δεν θα λειτουργήσει το 20ο Δημοτικό σχολείο στο Περιγιάλι.

Οι μαθητές του οποίου μεταφέρονται στο 9ο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Αθανασίου. Τα δύο σχολεία είναι γνωστό ότι συγχωνεύονται υπέρ του ένατου δημοτικού σχολείου ενώ στο κτίριο του Περιγιαλίου θα λειτουργήσει το ειδικό δημοτικό σχολείο. Χθες η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συνάντησε τους διευθυντές των σχολείων όπου από τις 11 Σεπτέμβρη θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Τα σχολεία είναι τα ίδια με πέρυσι. Καταβάλλεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα για το που θα καταναλώνονται τα γεύματα. Τα προηγούμενα χρόνια οι μαθητές τα έπαιρναν μαζί τους και κατανάλωναν στο σπίτι τους. Γίνεται δηλαδή προσπάθεια τα γεύματα να καταναλώνονται στο σχολείο όπου δυστυχώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

Φέτος όπως έχουμε ήδη σημειώσει,  υπάρχει η αλλαγή στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας με την κ.Γαϊτανίδου στη θέση του κ. Αρβανιτόπουλου, Υπάρχει και μία ακόμη ιδιαιτερότητα φέτος,  το ότι ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολος Μουμτζάκης είναι ταυτόχρονα και αντιδήμαρχος στο δήμο Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης