• 26 Απριλίου 2024,

Σε έξαρση ο πανικός και όχι ο κορονοϊός …

 Σε έξαρση ο πανικός και όχι ο κορονοϊός …

Και ενώ στην Ελλάδα με τα μέτρα που πάρθηκαν σχετικά γρήγορα δεν έχουμε ακόμα έξαρση της εξάπλωσης του ιού έχουμε έξαρση του πανικού με αρκετούς πολίτες να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και να αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με συμπεριφορές άκρως υπερβολικές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο μισός ίσως πληθυσμός θέλει σήμερα να κάνει το τεστ για να διαπιστώσει αν έχει νοσήσει ή όχι.

Οι ειδικοί ενημερώνουν καθημερινά για το ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας σε περίτπωση που παρουσιάσουμε κάποια συμπτώματα και συνιστούν πάνω από όλα ψυχραιμία.

Υπάρχουν , όπως τονίζουν , κάποια περιστατικά όπου οι ασθενείς ανεβάζουν πυρετό για αρκετές ημέρες και αυτό είναι άκρως φυσιολογικό και υπάρχουν και κάποια περιστατικά που μαζί με τον πυρετό παρουσιάζεται και η δύσπνοια η οποία είναι ανησυχητική.

Όταν ο ασθενής παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή ή νιώθει ότι δεν του φτάνει ο αέρας τότε αυτά είναι συμπτώματα ανησυχητικά και χρειάζεται ίσως και νοσηλεία.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα , ακόμα και αυτοί που δεν έχουν νοσήσει συμπεριφέρονται λες και έχουν νοσήσει και μάλιστα με έντονα συμπτώματα.

Με την ίδια ακριβώς ψυχολογία λειτουργούμε και καταναλωτικά.

Ενώ μας ενημερώνουν καθημερινά ότι υπάρχει  επάρκεια σε όλα τα σούπερ μάρκετ για αρκετούς μήνες εμείς κάνουμε λες και έγινε πόλεμος και δεν θα ξαναβγούμε από τα σπίτια μας.

Ψωνίζουμε με μανία και τα θέλουμε όλα δικά μας.

Ψυχραιμία έλληνες και καθαρό μυαλό για να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις.

Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος.

 

Βέβαια υπάρχει , από την άλλη , και αυτή η μερίδα των ανθρώπων που αδιαφορούν για τα πάντα και τρέχουν στα υπαίθρια μπαρ που  στήνονται   για να απολαύσουν το κοκτέϊλ τους.

‘Ακρως επικίνδυνοι αυτοί που παίρνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και “γκασμάδες” στην κυριολεξία αυτοί που τρέχουν να στηθούν στην ουρά για να πάρουν το κοκτέϊλ τους.

Πως να μην απαγορεύσει ο πρωθυπουργός και την κυκλοφορία όταν υπάρχουν τόσο αφελείς πολίτες που βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία τους αλλά και την υγεία των άλλων.

 

Και επιτέλους ας σταματήσουν οι επώνυμοι να βγαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μας ανακοινώνουν ότι έχουν νοσήσει.

Δεν μας ενδιαφέρει και είναι προς λάθος κατεύθυνση αυτού του είδους οι αναρτήσεις.

Δεν βοηθάνε καθόλου.

Προχθές ο Σάκης ο Τανιμανίδης μόνο που δεν πανηγύριζε που έχει και αυτός τα συμπτώματα του κορονοϊού και πλέον δεν θα είναι αναγκασμένος να είναι αποκλεισμένος από το έταιρο ήμισυ την σύζυγο του Χριστίνα Μπόμπα η οποία μερικές ημέρες πριν είχε βρεθεί θετική στη νόσο.

Δηλαδή ο άνθρωπος όλες αυτές τις ημέρες που ήταν καλά δυστυχούσε γιατί ήταν  σε άλλο δωμάτια μακριά από την σύζυγο του.

Δηλαδή ρε παιδιά σου ‘ ρχεται να πάρεις την φαλτσέτα και να ξυρίσεις το κρανίο σου με όλα αυτά που ακούς και διαβάζεις.

 

Καλημέρα και αλόρα !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης