• 20 Απριλίου 2024,

Σε εξέλιξη έκθεση φωτογραφίας στην Παλιά Μουσική

 Σε εξέλιξη έκθεση φωτογραφίας στην Παλιά Μουσική

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής, λειτουργεί μέχρι και τις 18 Ιουνίου στον χώρο της Παλιάς Μουσικής (Παναγία) έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας. Εκθέτουν 52 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους οι 23 συμμετέχοντες στο 27ο σεμινάριο φωτογραφίας του Ομίλου που υλοποιήθηκε το προηγούμενο 8μηνο. Η ηλικία τους είναι από 18 έως και 50 περίπου ετών.

Η εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη με πολύ κόσμο να παραμένει στη Παλιά Μουσική ως αργά. Μια ακόμη εκδήλωση- γιορτή πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο την Τετάρτη στις 8 το απόγευμα.

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από την οργάνωση της έκθεσης αφορά την καταλληλότητα του χώρου. Η Παλιά Μουσική βασικά είναι χώρος εκθέσεων και λιγότερο εκδηλώσεων λόγου. Σε αυτές του λόγου υπάρχει ένας ενοχλητικός αντίλαλος που εμποδίζει, ενοχλεί το ακροατήριο να παρακολουθήσει προσεκτικά τους ομιλητές. Αντίθετα οι πάσης φύσεως εκθέσεις όταν γίνονται στην Παλιά Μουσική «βρίσκουν» τον καταλληλότερο ίσως χώρο τους στην πόλη. Δεν είναι μικρός, ούτε και μεγάλος. Βολικός για δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα, ευνοεί τη δουλειά των επιμελητών. Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας τα εκμεταλλεύτηκε όλα αυτά, μαζί με την εμπειρία του. Με απλές κινήσεις πρόβαλε κατάλληλα τις φωτογραφίες, από τις οποίες φυσικά και ξεχωρίζουν οι έγχρωμες. Κάποιες είναι φανερό ότι έχουν επηρεαστεί από το δύσκολο Χειμώνα που προηγήθηκε. Άλλες επιμένουν καλλιτεχνικά κι έτσι πιθανόν να παιδεύουν ευχάριστα τον επισκέπτη. Όλες είναι νέων φωτογράφων ενώ όπως λέγεται υπάρχουν και φωτογραφίες τραβηγμένες με κινητό τηλέφωνο. Πάντως το σεμινάριο δεν περιελάμβανε μαθήματα που να αφορούν φωτογραφίες με κινητό τηλέφωνο.

Από τους 23 νέους φωτογράφους οι περισσότεροι είναι γυναίκες. Κάποιοι από τις Κρηνίδες, την Τούζλα ακόμη και τη Δράμα. Κάθε νέος φωτογράφος εκθέτει από 1 έως 3 φωτογραφίες. Η συγκεκριμένη δράση του Φωτογραφικού Ομίλου πιστοποιεί την πρόοδο που αυτός σημειώνει, με νέο διοικητικό συμβούλιο και πολλούς νέους (και στην ηλικία) φωτογράφους. Στην έκθεση που είναι σε εξέλιξη εκθέτουν έργα τους οι Αδάλιαλης Δημήτρης, Γιώτης Δημήτρης, Γουδής Νίκος, Δαχή Ειρήνη, Ευσταθιάδου Ειρήνη, Ζωγράφου Βασιλική, Ιωαννίδου Ελένη, Ιωάννου Ελένη, Καϊφας Αλέξανδρος, Καλοκάρδη Νατάσα, Καλοτραπέζη Στέλλα, Καραγιαννίδου Σμαρώ, Κονδύλη Κυριακή, Κουράγιος Μιχάλης, Ορφανού Μαρία, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Πέτσου Γεωργία, Ταβανλή Χρύσα, Ταμβάκης Σπύρος, Τερμεντζή Ιωάννα, Τζιτζίκου Αθηνά, Τσαρουχά Δέσποινα, Χριστοφιλογιάννης Γιώργος.

Διαβάστε επίσης