• 3 Μαΐου 2024,

Τα διόδια στο… ψυγείο κι Τσίπρας στη Δράμα

 Τα διόδια στο… ψυγείο κι Τσίπρας στη Δράμα

Σχετικά με το θέμα των διοδίων στην Εγνατία οδό, στην Παράκαμψη ειδικότερα, δεν υπάρχουν νεότερα. Αυτό είναι το συμπέρασμα των «ερευνών» του Σαββατοκύριακου, στηριγμένο σε πηγές Καβαλιώτικες. Οι κυβερνητικοί βουλευτές που ρωτήθηκαν εκφράζουν την ικανοποίηση τους επειδή δεν υπάρχουν νεότερα ενώ η Δήμαρχος τονίζει ότι το ραντεβού με τον Υπουργό που επιδιώκει η ίδια αλλά και άλλοι Δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Μία ακόμη φορά θα δώσουμε προτεραιότητα στα λόγια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ακριβώς επειδή αυτοί συνδέουν το τοπικό θέμα και πρόβλημα με το κέντρο. Την Αθήνα.

Χωρίς οι δηλώσεις τους να είναι επίσημες, καταστάλαξαν στο συμπέρασμα σύμφωνα με το οποίο για τα διόδια ισχύει το γνωστό σλόγκαν «no news- good news». Εκτιμούν ότι το θέμα μπήκε στο… ψυγείο κι όσο παραμείνει εκεί, τόσο το καλύτερο. Συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η πρόταση τους «διόδια στην Παράκαμψη με ταυτόχρονη λειτουργία πλευρικών σε Άσπρα Χώματα και Άγιο Σίλα» είναι αυτή που ουσιαστικά θα καταργήσει τα διόδια στην Παράκαμψη. Δηλαδή θα προκαλέσει τόσο μεγάλη καθυστέρηση που στο τέλος διόδια στην Παράκαμψη δεν θα γίνουν. «Σύμμαχος» τους και το ότι το σημείο των διοδίων στην Παράκαμψη είναι πια αποδεδειγμένα ακατάλληλο εφόσον θα «μεταφέρει» τη διεθνή κυκλοφορία μέσα στην πόλη. Η κ. Δήμαρχος ισχυρίζεται κάτι παρόμοιο, ενθυμούμενη την αντίδραση της προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ όταν προ λίγων ημερών την ενημέρωσε στην Αθήνα. Κι ο Σπίρτζης άλλωστε έμαθε για την ακαταλληλότητα του σημείου και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κ. Τσανάκα της είπε τα ίδια. Με λίγα λόγια ειδικά τα διόδια στην Παράκαμψη φαίνονται «παγωμένα» κι αυτό επιβεβαιώνεται και από την στασιμότητα που υπάρχει ως προς τη δημοπράτηση του έργου. «Ωρίμασε» αλλά αμέσως μετά σταμάτησε. Με ευθύνη και πρωτοβουλία της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Όσο το έργο των διοδίων στην Παράκαμψη δεν δημοπρατείται (η διαδικασία αρχίζει με δημοσίευση της πρόσκλησης στον τύπο, τέτοια δεν υπάρχει) τόσο η Καβάλα αυξάνει τις πιθανότητες της να γλιτώσει το πρόβλημα. Δεν ισχύει το ίδιο με τα διόδια της Μέστης, τα οποία ως γνωστόν κατασκευάζονται.

Υπάρχει φυσικά το ενδεχόμενο του αιφνιδιασμού δηλαδή ανεξάρτητα απ’ όλα αυτά που ισχύουν, να ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα να έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Εξ αυτού του λόγου άπαντες βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμότητα.

Επίσκεψη Τσίπρα στη Δράμα

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ζήτησε επίσκεψη στην Ανατολική Μακεδονία με την ευκαιρία της επόμενης του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη όπου διατηρεί γραφείο. Η επίσκεψη Τσίπρα προετοιμάζεται για τη Δράμα αν και η Κυβέρνηση αυτό το διάστημα έχει σαφώς το μυαλό της στη συμφωνία με τους δανειστές (ειδικότερα τη συνεδρίαση του Eurogrup). Όσο η επίσκεψη Τσίπρα στη Δράμα «ζωηρεύει» τόσο συνδέεται με σενάριο να επεκταθεί και στην Καβάλα. Εν των μεταξύ η παρουσία του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα έχει σχέση με δύο βουλευτές του Νομού μας. Μορφίδης και Παναγιωτόπουλος θα είναι στις Βρυξέλες εκείνες τις ημέρες, ως εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό.

Διαβάστε επίσης