• 3 Μαΐου 2024,

Stop του τοπικού ΠΑΣΟΚ στην «Ώρα αποφάσεων»;

 Stop του τοπικού ΠΑΣΟΚ στην «Ώρα αποφάσεων»;

Σχεδόν γεμάτη ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων της Δ. Βιβλιοθήκης, στην εκδήλωση (το απόγευμα της Παρασκευής) της πολιτικής κίνησης «Ώρας Αποφάσεων». Την αρχική εισαγωγική τοποθέτηση έκανε ο συμπολίτης δικηγόρος Απόστολος Αγελαράκης, που είχε δίπλα του τον Γιάννη Μούτλια και τον Ζαφείρη Μυστακίδη. Και οι τρεις είναι οι εκπρόσωποι του Ν. Καβάλας στην Επιτροπή των 100 που δημιούργησε από καιρό η «Ώρα Αποφάσεων».

Βλέποντας κάποιος τη σύνθεση του ακροατηρίου διαπίστωνε παρουσία στελεχών και της ΝΔ, σε αξιοπρόσεκτα μεγάλο βαθμό. Το γεγονός δεν ήταν αναμενόμενο αφού στις εκδηλώσεις αυτής της κίνησης ανά την Ελλάδα προσέρχονται κυρίως στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, τον Μένανδρο Μαρινάκη, τον Χρήστο Χριστακάκη, τον Νίκο Κιοσέ κτλ. Στην εκδήλωση είναι επίσης η Δήμαρχος (έμεινε ως το τέλος) με τους αντιδημάρχους Καλανταρίδη- Χιώτη Πρασσά αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Σαφώς λιγότερα τα στελέχη προερχόμενα από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Αναφέρουμε τα ονόματα των Νίκου Στρατηλάτη, Γιάννη Καρατζιώτη, Λάκη Τζιτζιού, Χ. Τσοχαταρίδη. Μετά τον κ. Αγελαράκη μίλησαν με τη σειρά Διαμαντοπούλου- Ραγκούσης- Φλωρίδης. Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα από το κοινό δηλαδή από τους Ιωσηφίδη, Κιοσέ, Χατζηκωνσταντίνου , Πογαρίδη. Τελευταίος μίλησε ο κ. Δατσέρης.

«Λογικά οι εκλογές δεν θα γίνουν σύντομα» είπε πριν την εκδήλωση η κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Συμπλήρωσε ότι η «Ώρα Αποφάσεων» δεν έγινε ακόμη κόμμα. Εξήγησε ότι πρόκειται για πολιτική κίνηση που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Με δύο στόχους, τόνισε: Να καταθέσει πρόταση για το πώς θα βγούμε από την κρίση, να προσπαθήσει να βοηθήσει στην ενοποίηση του προοδευτικού χώρου.

Στη συζήτηση και στην εκδήλωση κυριάρχησε η αγωνία εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική κρίση. Πριν και μετά το γεγονός όσοι ενδιαφέρονταν υπέγραφαν δηλώσεις με τις οποίες αποδέχονταν να συμπεριληφθούν στους φίλους της πολιτικής κίνησης. Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο πρώην βουλευτής Δράμας του Ποταμιού, Κυριάκος Χαρακίδης. Μυστακίδης και Αγελαράκης δήλωσαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία της εκδήλωσης. Ανεπίσημα οι εκπρόσωποι  της κίνησης στην Καβάλα διατυπώνουν παράπονα για εκπροσώπους του τοπικού ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους λένε ότι έδρασαν συγκεκριμένα ώστε φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ να μην είναι στη Δ. Βιβλιοθήκη το απόγευμα της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης