• 19 Μαΐου 2024,

Σε κανονικό ωράριο (7το πρωί – 4 το απόγευμα) η λειτουργία των 10 δημοτικών παιδικών σταθμών

 Σε κανονικό ωράριο (7το πρωί – 4 το απόγευμα) η λειτουργία των 10 δημοτικών παιδικών σταθμών

Στον παιδικό σταθμό του Δήμου Καβάλας στη Νέα Καρβάλη ήταν χθες το πρωί ο Δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης.

Παρουσία του προέδρου της Δημοτικής Κοινωνικής «Αλληλεγγύης» Φιλήμονα Ξουλόγη και της διευθύντριας για τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών κ. Έλσας Αυλωνίτου τελέστηκε αγιασμός.

Αυτό έγινε από τον ιερά της Νέας Καρβάλης. Αγιασμός πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα χθες το πρωί σε όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Με την ευκαιρία φυσικά της έναρξης της νέας περιόδου. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν από την 1η Σεπτέμβρη. Από χθες λειτουργούν σε πλήρες ωράριο δηλαδή ως συνήθως από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.

Αυτό δεν ήταν εφικτό να γίνει το προηγούμενο διάστημα λόγω εφαρμογής των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

Που δημιούργησαν την ανάγκη επιπλέον προσωπικού σε όλους τους παιδικούς σταθμούς. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί  δέχονταν παιδιά αργότερα το πρωί και όχι μέχρι τις 4:00 το απόγευμα. Γεγονός που δημιούργησε προβλήματα σε αρκετές οικογένειες. Τελικά την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωνικής «Αλληλεγγύης» αποφάσισε να επανέλθει στο κανονικό ωράριο.

Ο κ. Φιλήμονας Ξουλόγης είπε στην Πρωινή ότι αυτό αποφασίστηκε πρώτον γιατί άρχισε να φτάνει και να εγκαθιστάτε –να εργάζεται- το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας και δεύτερον γιατί εν τω μεταξύ το μόνιμο προσωπικό δέχθηκε να εργαστεί περισσότερο και εθελοντικά. Από την Τρίτη υπάρχει και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωνικής «Αλληλεγγύης» που είναι ομόφωνη. Σε αυτήν ωστόσο αναφέρεται ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους θα εργαστούν υπερωρίες.

Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως όταν κι άλλο προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας ενισχύσει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που με τις παρούσες συνθήκες χρειάζεται ακόμη δέκα βρεφονηπιοκόμους. Μέχρι τώρα η δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη» για τους παιδικούς σταθμούς έχει βοήθεια από την  κοινωφελή εργασία με τέσσερις βρεφονηπιοκόμου και τέσσερις καθαρίστριες.

Εν τω μεταξύ έχει απορροφήσει 481 παιδιά που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Από 6 μηνών έως 2,5 ετών. Από 2,5 ετών έως 4 ετών. Όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και εργαστεί το σύνολο του προσωπικού που η δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη» αναμένει τότε τα παιδιά που θα φιλοξενούνται από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα θα είναι ελαφρώς περισσότερα. Θυμίζουμε ότι τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν λόγω της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής εκπαίδευσης στα δημόσια νηπιαγωγεία ενώ ειδικά φέτος υπάρχει απώλεια παιδιών σε ποσοστό 10% περίπου λόγω του φόβου των γονέων. Φόβος που έχει σχέση με τον κορωνοϊό.

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Νέας Καρβάλης που είναι σχετικά καινούργιος. Μάλιστα εγκαινιάστηκε την εποχή που ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Καβάλας. Μίλησε με τα παιδιά, με το προσωπικό και αποχώρησε από το κτήριο σίγουρος ότι και σε αυτόν τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό γίνεται καλή δουλειά. Με την ευκαιρία ενημερώθηκε για τα θέματα του κτηρίου και για τα γενικότερα ζητήματα της Νέας Καρβάλης από τον δραστήριο πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κύριο Νίκο Καρακεϊσογλου.

 

Διαβάστε επίσης