• 5 Μαΐου 2024,

Οι καταλήψεις έληξαν, τα μαθήματα δεν έγιναν

 Οι καταλήψεις έληξαν, τα μαθήματα δεν έγιναν

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης δημιουργήθηκε αναστάτωση έξω από πολλά γυμνάσια και λύκεια της πόλης και του Νομού Καβάλας.

Ήταν μία ακόμη προσπάθεια το μάθημα να μη γίνει λόγω κατάληψης. Υπάρχουν σχολεία που συνεχίζουν την κατάληψη όπως αυτά που φιλοξενούνται στο πρώην τεχνικό λύκειο.

Υπάρχουν σχόλια που δεν έκαναν καθόλου κατάληψη αλλά και σχολεία που επανήλθαν μετά τις κινητοποιήσεις των μαθητών τη Δευτέρα. Η εικόνα που παρουσιάστηκε χθες ήταν διαφορετική.

Ξεκίνησαν με κατάληψη το 1ο Λύκειο, το 5ο Γυμνάσιο, το 1ο Γυμνάσιο το «Ζουμπουλάκειο», το 6ο Λύκειο αλλά και το λύκειο Κρηνίδων. Έξω από αυτά τα σχολεία υπήρχε μεγάλος αριθμός μαθητών που περίμενε να κάνει μάθημα. Οι καθηγητές και σε ορισμένες περιπτώσεις και γονείς. Κατά γενική ομολογία όσοι συμμετείχαν στην κάθε κατάληψη ήταν λίγοι οι μαθητές. Περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Καβάλας πέρασε από τα σχολεία προειδοποιώντας τους μαθητές με αποτέλεσμα αυτοί να φοβηθούν για τυχόν συνέπειες των πράξεών τους. Κατόπιν τούτου τα σχολεία το ένα μετά το άλλο άρχισαν να ανοίγουν.

Η κατάληψη δηλαδή έληξε πρόωρα. Εν τω μεταξύ είχαν αποχωρήσει αρκετοί καθηγητές και πολλοί μαθητές και έτσι ενώ έληξε η κατάληψη το μάθημα χθες δεν έγινε. Θα επαναληφθεί από ότι φαίνεται σήμερα και εκτός απροόπτου. Κινητοποιήσεις μαθητών έγιναν στην Ελευθερούπολη. Διέφεραν σε σχέση με αυτές της Καβάλας αφού μαθητές της Ελευθερούπολης χθες το μεσημέρι έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης. Προέρχονταν από κατάληψη σχολείων της περιοχής.

 

Διαβάστε επίσης