• 25 Απριλίου 2024,

15 επιπλέον καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου Καβάλας

 15 επιπλέον καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας το μεσημέρι της Τρίτης ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο όσον αφορά τις επόμενες του κινήσεις για την ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία αρμοδιότητας του.

Αρχικά έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού προκειμένου να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρήματα. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι θα γίνει πρόσληψη 15 καθαριστριών καθαριστών σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται σε σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο κάθε δήμαρχος έχει αυτή τη δυνατότητα να προσλάβει καθαριστές καθαρίστριες για τα σχολεία. Στην προκειμένη περίπτωση το προσωπικό που θα ενισχύσει όσους ήδη εργάζονται στην καθαριότητα των σχολείων θα απασχοληθεί τέσσερις ώρες την ημέρα, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης είπε προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ότι επιλέγει αυτή την οδό επειδή θεωρεί ότι είναι η συμφερότερη οικονομικά. Θα καταβληθεί όπως είπε προσπάθεια η δαπάνη που θα δημιουργήσει η απασχόληση αυτού του προσωπικού να πληρωθεί τελικά από το κράτος.

Καθώς θα πρόκειται για προσλήψεις που έχουν σχέση με την πρόληψη του κορωνοϊού.

Η αντιπολίτευση επιφυλάχτηκε ζήτησε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες και τελικά ψήφισε την εισήγηση. Θετικά δηλαδή ψήφισαν οι κυρίες Δρακονάκη και Φραντζεσκάκη ενώ ο Μανώλης Κλαϊδάκης επιφυλάχθηκε καθώς όπως είπε είχε πληροφορηθεί τα στοιχεία του θέματος λίγη ώρα πριν στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας το μεσημέρι της Τρίτης. Έχει ενδιαφέρον αυτό που επίσης ανακοινώθηκε στην ίδια συνεδρίαση, η ανακατασκευή του σιντριβανιού στην κεντρική πλατεία όπου στη θέση του υφιστάμενου που δεν λειτουργεί πρόκειται να κατασκευαστεί ένα καινούργιο που θα είναι πάντως μικρότερο.

Διαβάστε επίσης