Σε καραντίνα 14 ημερών εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου Λυκείου Καβάλας

 Σε καραντίνα 14 ημερών εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου Λυκείου Καβάλας

Σε καραντίνα 14 ημερών θα βρίσκονται από αύριο τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Λυκείου Καβάλας. Αυτό προβλέπει το πρωτόκολλο στο ενδεχόμενο που ένα σχολείο διακόψει προσωρινά τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά αλλά άπαντες θα πρέπει να είναι σπίτι τους λόγω της καραντίνας. Υπάρχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί που είναι ήδη σε καραντίνα, για αυτούς η περίοδος συνεχίζεται ακόμη 14 ημέρες.

Σημειώνουμε ότι την τήρηση της καραντίνας παρακολουθεί στενά ο ΕΟΔΥ μέσω εποχιακού προσωπικού του που εργάζεται στο Διοικητήριο. Αυτήν την ώρα μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Λυκείου ενημερώνονται με e mail για την απόφαση αναστολής λειτουργίας του σχολείου από αύριο.

Η απόφαση στηρίχθηκε στα αποτελέσματα των σημερινών τεστ, στα κρούσματα των προηγούμενων ημερών και στα όσα αναφέρουν τα σχετικά πρωτόκολλα. Είναι απόφαση του διευθυντή Υγείας κ. Χρήστου Παπαδόπουλου και όχι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέτασε το ενδεχόμενο το ίδιο μέτρο να εφαρμοστεί και στο 7ο Γυμνάσιο αλλά τελικά αποφάσισε τη κανονική λειτουργία του σχολείου.

Πριν λίγο αναρτήθηκε στη σελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η απόφαση αναστολής λειτουργίας του 2ου Λυκείου μαζί με απόφαση αναστολής μαθημάτων σε τμήμα του Γυμνασίου της Νέας Περάμου:

  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ: Αναστολή λειτουργίας τμήματος Β1 (μέχρι και 05/03/2021)
  • 2ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: Αναστολή λειτουργίας σχολικής μονάδας (μέχρι και 05/03/2021)

Διαβάστε επίσης