• 29 Απριλίου 2024,

Σε κάθε εκδήλωση για τα εμβόλια και περισσότερος κόσμος!

 Σε κάθε εκδήλωση για τα εμβόλια και περισσότερος κόσμος!

Στην Ελευθερούπολη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η γνωστή η εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας (σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Εενότητας),  θέμα της οποίας είναι ο εμβολιασμός. Άριστος οικοδεσπότης στο γεγονός ο Δήμος Παγγαίου.

Πρόκειται για μία καλά οργανωμένη εξόρμηση του Ιατρικού Συλλόγου, η οποία εκτός από την αρχική και βασική εκδήλωση στην πόλη μεταφέρεται και πραγματοποιείται και στον υπόλοιπο νομό. Η ίδια εκδήλωση έγινε στη Θάσο, προχθές στην Ελευθερούπολη ενώ σύντομα (στις 16 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί και στη Χρυσούπολη. Αυτό είναι το σχέδιό του Ιατρικού Συλλόγου.

Κάθε φορά που υπάρχει ένα σοβαρό θέμα το οποίο χειρίζεται και προβάλει, επιδιώκει να το κάνει γνωστό με εκδηλώσεις σε όλο το νομό.

Στις έδρες και των τεσσάρων δήμων του Νομού Καβάλας. Η σκέψη είναι θετική, η ιδέα της αποκέντρωσης στην ενημέρωση δύσκολη στην πράξη αλλά απαραίτητη. Είναι η πρώτη φορά που οι εκδηλώσεις του συλλόγου γίνονται συστηματικά σε όλο το Νομό.  Άλλωστε όπου γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις του Ιατρικού Συλλόγου το κλίμα είναι θερμό, η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ειδικά στην Ελευθερούπολη την Τετάρτη είχε περισσότερο κόσμο η αίθουσα ακόμη και από την πρώτη εκδήλωση που έγινε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Σοβαροί ομιλητές- επιστήμονες με κατάλληλες γνώσεις ανέπτυξαν το θέμα των εμβολίων χωρίζοντάς το σε δύο επιμέρους κατηγορίες στα εμβόλια των παιδιών και εφήβων και στα εμβόλια των ενηλίκων.

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αντωνίου, εκπροσώπου του Δήμου Παγγαίου κτλ. Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται ενόψει της περιόδου του αντιγριπικού εμβολίου. Φέτος τα αντιγριπικά εμβόλια θα γίνονται από το τέλος Οκτώβρη, δηλαδή θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα απ΄ότι συνήθως. Αυτό γίνεται για να προλάβουν και να καλύψουν όλη τη χειμερινή περίοδο, μέχρι ίσως και τις πρώτες μέρες της Άνοιξης του 2020. Σε όλες τις εκδηλώσεις δίδονται παντού οδηγίες για τα εμβόλια, είτε πρόκειται για μικρούς είτε πρόκειται για μεγάλους. Παρουσιάζονται εισηγήσεις για την αναγκαιότητα των εμβολίων και για το γεγονός ότι κάθε 10 δευτερόλεπτα τα εμβόλια σώσουν μία ανθρώπινη ζωή! Ταυτόχρονα υπάρχουν ειδικές αναφορές για το αντιγριπικό εμβόλιο και για το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος που θα περάσει την εποχιακή γρίπη θα πρέπει να αποφύγει την αντιβίωση. Πολύ δε περισσότερο αν δεν υπάρχει σχετική συμβουλή γιατρού.

 

 

 

Διαβάστε επίσης