• 29 Απριλίου 2024,

«Σε μια άλλη βάση, με μια άλλη επιχειρηματολόγια για δράση»

 «Σε μια άλλη βάση, με μια άλλη επιχειρηματολόγια για δράση»

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε το πρωί της Τετάρτης η κ. Βάσω Δαμιανίδου. Εδώ και 7 χρόνια σχολική καθαρίστρια σε σχολεία του Δήμου Καβάλας, εκπροσωπεί την παράταση Αγωνιστική Συνεργασία στο σωματείο σχολικών καθαριστριών.  

Η παράταξη που εκπροσωπεί διαφώνησε αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα με την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής η Βάσω Δαμιανίδου εξήγησε ότι το θέμα που είναι υπό συζήτηση πρέπει να μπει σε μία διαφορετική βάση, με μία διαφορετική επιχειρηματολογία και δράση.

Μία ακόμη φορά τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στα σχολεία όλων των δήμων πρέπει να είναι μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης.

Για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στην καθαριότητα των σχολείων η κ. Δαμιανίδου είπε:

«Οι καθαριστές καθαρίστριες οφείλουμε να είμαστε στο σχολείο από την αρχή της σχολικής ημέρας και μετά τη λήξη του ωραρίου των μαθημάτων.

Να πηγαίνουμε δηλαδή πρώτοι και να φεύγουμε τελευταίοι. Η δουλειά που κάνουμε αυτή την περίοδο είναι διαφορετική καθώς προβλέπεται και χλωρίωση των χωρών. Για μας που είμαστε μερικής απασχόλησης μέσα σε τρεις ώρες είναι δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να γίνει σωστή δουλειά.

Για αυτό και ζητούμε οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης να γίνουν πλήρους και να εξασφαλιστεί σε αυτούς απασχόληση μόνιμη όλο το χρόνο».

Σε ερώτηση για το πώς χωρίζονταν και πως κατανέμονταν οι αίθουσες στο προσωπικό, όταν μέχρι και το καλοκαίρι του 2020 ίσχυαν άλλα δεδομένα η κ. Δαμιανίδου είπε ότι κάθε καθαρίστρια ή καθαριστής κατανέμονταν σε σχολείο και αναλάμβανε συγκεκριμένο αριθμό αιθουσών σύμφωνα με απόφαση της κάθε σχολικής επιτροπής.

 

Διαβάστε επίσης