• 19 Απριλίου 2024,

Σε πέντε νομούς, μεταξύ αυτών και της Καβάλας ,ο 5ος μαθητικός διαγωνισμός για την Μάχη των Οχυρών

 Σε πέντε νομούς, μεταξύ αυτών και της Καβάλας ,ο 5ος μαθητικός διαγωνισμός για την Μάχη των Οχυρών

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το αίτημα για διεξαγωγή του 5ου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ. Φέτος θα διεξαχθεί σε πέντε Νομούς (Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη) και αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών.

Οι μαθητές θα διαγωνισθούν σε 6 κατηγορίες (ποίημα, διήγημα, ζωγραφιά, ταινία μικρού μήκους, τραγούδι, τρισδιάστατη κατασκευή).

Στο πλαίσιο της προώθησης του διαγωνισμού και την επίτευξη μεγάλου αριθμού συμμετοχών ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση των υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Πολιτιστικών των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των παραπάνω Νομών την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.

Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Οχυρό Ρούπελ και ενημέρωση από τον κ.Γεώργιο Τάτσιο (υπεύθυνο για τον μαθητικό διαγωνισμό) για τους στόχους, τις επιδιώξεις και τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού και θα ακολουθήσει γεύμα. Αυτή η εκδήλωση αναμένεται να ενισχύσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή και να δώσει ώθηση στην διάδοση της Ιστορίας του τόπου μας.

Πηγή : epiloges.tv

 

Διαβάστε επίσης