• 19 Μαΐου 2024,

 Σε σπουδαίο σεμινάριο προπονητικής της ΧΑΝΘ  ο Κώστας Λογοθέτης

  Σε σπουδαίο σεμινάριο προπονητικής της ΧΑΝΘ  ο Κώστας Λογοθέτης

Ο Κώστας Λογοθέτης (νυν μέλος του προπονητικού τιμ του ΓΣΕ)  συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα σε Διεθνές Σεμινάριο Προπονητικής για μικρές ηλικίες που συνδιοργάνωσε η Χ.Α.Ν.Θ. με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ.) στο Αθλητικό Κέντρο «Μίμης Τσικίνας».

Η προσέλευση προπονητών και ανθρώπων του Μπάσκετ ξεπέρασε κάθε  κάθε προσδοκία. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες βρήκε το ακροατήριο τις εισηγήσεις των αμερικανών προπονητών Hal και Scott Wissel οι οποίοι επικεντρώθηκαν στα βασικά του μπάσκετ, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τις ομάδες να δουλεύουν πάνω στην ατομική βελτίωση του αθλητή.

Ξεχωριστές ήταν και οι ομιλίες των Ελλήνων τεχνικών, του Θόδωρου Ροδόπουλου, Λάκη Τσάβα,  Νίκου Κεραμέα αλλά και του Αρη Ζώη και του Χρήστου Μαρμαρινού.   Ξεχωριστό χρώμα στο Σεμινάριο έδωσε η Έκθεση με διαχρονικές εμφανίσεις της Εθνικής μας ομάδας από την τεράστια συλλογή του συλλέκτη Αλέξανδρου Αφεντούλη. «Προέρχονται από την προσωπική μου συλλογή, η παλαιότερη είναι από την δεκαετία του 1970 και φτάνουμε ως το σήμερα από τα Προκριματικά του Παγκόσμιου του Κώστα Παπανικολάου. Μεταξύ άλλων έχουμε φανέλες από
την Ολυμπιάδα του Πεκίνο, του Νίκος Ζήση, από το Παγκόσμιο του Βασίλη Σπανούλη και άλλες», δήλωσε ο κ. Αφεντούλης.

Επίσης στο περιθώριο του σεμιναρίου, φίλος του μπάσκετ από την Καβάλα, ο Στέλιος Σαρίδης, πρόσφερε στο Μουσείο της ΧΑΝΘ  μια φανέλα του Αμερικανού γκάρντ της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζέισι Κάρολ με τον οποίο διατηρεί τα τελευταία χρόνια φιλικές σχέσεις.

Διαβάστε επίσης