• 19 Μαΐου 2024,

Σενάριο βραχυκυκλώματος για τη φωτιά στην επιχείρηση της Κεραμωτής

 Σενάριο βραχυκυκλώματος για τη φωτιά στην επιχείρηση της Κεραμωτής

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης συνεχίζει την προανάκριση για να βρεθεί η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά του περασμένου Σαββάτου στον επαγγελματικό χώρο της Κεραμωτής.

Στην έδρα της επιχείρησης φύλαξης και συντήρησης σκαφών αναψυχής. Σύμφωνα με πληροφορίες ως πιθανότερη αιτία που προκάλεσε τη φωτιά εξετάζεται αυτή του βραχυκυκλώματος. Θυμίζουμε ότι την ώρα έναρξης του περιστατικού η επιχείρηση δεν λειτουργούσε. Στους χώρους της δεν ήταν κανείς.

Το γεγονός έχει τη σημασία του αφού η φωτιά δεν αντιμετωπίστηκε στην έναρξη της παρά μόνο όταν έγινε αντιληπτή από διερχόμενους. Η ζημιά που υπέστη η επιχείρηση στις εγκαταστάσεις της είναι πολύ μεγάλη. Αποφεύχθηκαν φυσικά τα χειρότερα αφού τα σκάφη που ήταν στον ίδιο χώρο, στην αυλή του κτιρίου, δεν έπαθαν την παραμικρή ζημιά.

Ο εκπρόσωπος της επιχείρησης με ανάρτηση του, ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ενημέρωσε για τη λειτουργία της:

«Ευχαριστούμε πολύ το Πυροσβεστικό Σώμα που ανταποκρίθηκε άμεσα στο τηλεφώνημά μας. Επίσης ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση, τα τηλέφωνα, τις ευχές που έχουμε λάβει. Το Marine Center είναι εδώ, θα συνεχίσει δυναμικά τις εργασίες του και σας υποσχόμαστε ότι σύντομα θα ξανά δείτε τον χώρο μας όπως ήταν. Η συντήρηση των σκαφών λειτουργεί κανονικά».


Από προχθές βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης το πυροσβεστικό ελικόπτερο «Έρικσον» που θα ενισχύσει τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών το Καλοκαίρι.

Η παρουσία του εναέριου μέσου αναβαθμίζει τα μέτρα καθώς αυτό έχει σπουδαίες δυνατότητες. Πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητες των Πετζετέλ. Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο ελικόπτερο θα είναι στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων του Ν. Καβάλας (και όχι μόνο) για την Καλοκαιρινή περίοδο.

Διαβάστε επίσης