Σημεία και τέρατα

 Σημεία και τέρατα

 

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Η ψυχή βγαίνει το χούι όχι. Μια ζωή τα ίδια ο Σαμαράς. Οι προσωπικές του πολιτικές, ο άκρατος εγωισμός του, οι ιδιοτελείς πολιτικές του επιλογές, τόσα χρόνια, δεν συνέτισαν τη Νέα Δημοκρατία που τον κρατάει ακόμη στους κόλπους της. Λέτε να ετοιμάζει και στο γιο το χουνέρι που έκανε στον πατέρα; Όσο θα τον ανέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κίνδυνος αυτός πάντα θα ελλοχεύει…


Ακούω ότι το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας σκοπεύει να μειώσει ή και να καταργήσει κάποια δρομολόγια λόγω της μειωμένης κίνησης.

Ο Καβαλιώτης -φαίνεται- δεν χρησιμοποιεί πλέον την αστική συγκοινωνία. Προτιμά να κατεβάζει το αυτοκίνητό του στο κέντρο, να ταλαιπωρείται ώρες για να βρει μία θέση στάθμευσης, επιβαρύνοντας το ήδη αφόρητο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης αλλά και την τσέπη του αφού το καύσιμο που θα καταναλώσει ψάχνοντας θα κοστίζει πολύ περισσότερο από την αξία του εισιτηρίου που θα πλήρωνε στο αστικό λεωφορείο.

Βέβαια το θέμα αυτό μοιάζει λίγο με τη λαϊκή ρήση «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;» Αν δηλαδή γνώριζε ο καβαλιώτης ότι υπήρχαν ποιο πυκνά δρομολόγια και ότι το λεωφορείο που περίμενε στη στάση θα περνούσε ανά πέντε ή δέκα το πολύ λεπτά και αυτό θα γινόταν όλες τις ώρες τις μέρας και όλες τις μέρες της εβδομάδας, τότε θα το σκεφτόταν πολύ να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του.

Πρέπει λοιπόν να γίνουν συντονισμένες κινήσεις για τη λύση του κυκλοφοριακού.

Όχι στα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Όσα περισσότερα πάρκινγκ υπάρχουν στο κέντρο της πόλης τόσο περισσότερο ελκυστικό θα γινόταν αυτό για τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. Το ζήτημα είναι να απωθήσεις την κίνηση από το κέντρο. Και αυτό μπορεί να γίνει με τις εξής προϋποθέσεις: α) περιφερειακοί και μακριά από το κέντρο χώροι δωρεάν ή τέλος πάντων φθηνής στάθμευσης, β) τακτική, πυκνή και φθηνή αστική συγκοινωνία προς το κέντρο. γ) αυστηρή αστυνόμευση στο κέντρο για την παράνομη στάθμευση και σχετικά ακριβή ελεγχόμενη στάθμευση και δ) Πάση θυσία κατασκευή και λειτουργία της Περιμετρικής οδού.

Όλα αυτά προϋποθέτουν βέβαια και την συνεργασία των πολιτών, την κατανόησή τους, την ευαισθησία τους και τον σεβασμό τους στους νόμους και τους κανόνες που θα ισχύσουν. Διότι όλα τελικά από εκεί ξεκινούν.


«Η κυβέρνηση ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται» δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα. Και πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωνε πως δεν πρόκειται να υποβιβασθεί ο ΠΑΟΚ. Και επειδή «δεν μπορεί να επιβάλλονται τόσο βαριές ποινές για τέτοια αδικήματα», αλλάζουν στα γρήγορα και την σχετική νομοθεσία ώστε και ο ΠΑΟΚ να πέσει στα μαλακά (με αφαίρεση πιθανόν λίγων βαθμών) και ο Μαρινάκης να πάρει το πρωτάθλημα το οποίο οδηγεί στο champions league όπου υπάρχουν τα πολλά εκατομμύρια. Δεν ξέρω βέβαια πως θα αντιδράσει ο Σαββίδης και αν του αρέσει να δώσουν το πρωτάθλημα στον Μαρινάκη. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…


Ο Γιάννης Προμούσας ήταν χθες σαφής όταν τον ρώτησα στο τηλέφωνο γιατί η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας καθυστέρησε τόσο πολύ να κάνει τη δωρεά στο ογκολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Ο νυχτερινός αγώνας δρόμου που διοργανώνει κάθε χρόνο η Λέσχη και από τον οποίο προέρχονται τα χρήματα της δωρεάς, έγινε τον Σεπτέμβριο και ήδη πέρασαν πέντε μήνες. Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Περιμέναμε να αλλάξει ο διοικητής του Νοσοκομείου. Μετά την περσινή ιστορία το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης δεν ήθελε να έρθει σε επαφή και να συνεργαστεί με τον κ. Καρασαββόγλου γι’ αυτό το σκοπό. Και επειδή δεν ήθελε επίσης για δεύτερη χρονιά να φύγουν τα χρήματα από την Καβάλα, γι’ αυτό περίμενε το σχετικό ΦΕΚ και -με όλους τους τύπους- διορισμό του κ Κλειτσιώτη.».

Διαβάστε επίσης