• 25 Απριλίου 2024,

Σημεία και τέρατα

 Σημεία και τέρατα

sdr

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


 

Γράψαμε πριν είκοσι μέρες σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, για δύο μαρμαρόπλακες που έχουν ξηλωθεί πριν τα Χριστούγεννα στο ευρύτερο βάθρο όπου είναι τοποθετημένο το άγαλμα του καπνεργάτη στην ομώνυμη πλατεία της Καβάλας.

Δεν είναι μόνον αντιαισθητικό το θέαμα αλλά και επικίνδυνο για τους περαστικούς, κυρίως ηλικιωμένους αλλά και για τα πολλά παιδιά που παίζουν καθημερινά εκεί.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται παραπάνω από δύο ώρες για έναν τεχνίτη να αποκαταστήσει αυτή τη ζημιά στη δεύτερη πολυσύχναστη πλατεία της πόλης.

Επειδή τα «μεγάλα και μακρόπνοα σχέδια» για τα «μεγάλα έργα» είναι ολίγον αόριστα και πάντως μακρινά, μήπως θα μπορούσε ο Δήμος να ασχοληθεί  με τα εύκολα, τα τετριμμένα και τα καθημερινά για να υπάρχει και μια ουσία, βρε παιδί μου, στο έργο του; Λέω μήπως…


Συνεχίζονται, μας λέει ο αστυνομικός διευθυντής, οι έλεγχοι στους πεζόδρομους και τους τελευταίους μήνες μάλιστα βεβαιώνονται πολλές παραβάσεις. Πάνω από διακόσιους κάθε μήνα. Δυστυχώς όμως πάντα θα υπάρχουν οι αναίσθητοι συμπολίτες μας οι οποίοι φαίνεται δεν καταλαβαίνουν τίποτα από πρόστιμα. Βέβαια, μας είπε ο κ. Καραμανλής, ότι η αστυνόμευση στους πεζοδρόμους είναι βασικά αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας και «εμείς απλώς συνεπικουρούμε». Φαίνεται λοιπόν ότι και η δημοτική αστυνομία δεν τα καταφέρνει να βάλει μια τάξη στους πεζόδρομους που πολλές φορές παρουσιάζουν –χωρίς υπερβολή- περισσότερη κίνηση οχημάτων από τους κανονικούς δρόμους.

Διαβάστε επίσης