• 24 Απριλίου 2024,

Σημεία και τέρατα

 Σημεία και τέρατα

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Και οι Καβαλιώτες της Αθήνας αναγκάζονται να αναβάλουν προγραμματισμένες δράσεις τους λόγω κορωνοϊού. Με σχετική ανάρτησή της στον λογαριασμό του Συλλόγου στο facebook, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Τασούλα Γεωργιάδου αναφέρει τα παρακάτω:

«Στην χθεσινή 3/3/2020 τακτική συνεδρίαση του ΔΣ των ΦΙΛΙΠΠΩΝ και λαμβάνοντας υπόψη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που περιέχει τα μέτρα αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού, [ειδικότερα το άρθρο 1o, που αφορά στα σχολεία, τα λιμάνια, τα θέατρα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, αλλά και γενικότερα για τους περίκλειστους χώρους συνάθροισης κοινού] αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Συλλόγου μας.

Αναβάλλονται: η τακτική Γενική Συνέλευση του Μαρτίου 2020, «Μουσική βραδιά – Συνεστίαση» και οι εκδηλώσεις μικρής κλίμακας «Λέσχη ανάγνωσης», οι συνεντεύξεις «Η Καβάλα που θυμάμαι», όπως και η διάλεξη του Πρέσβη επί τιμή κ. Νικολάου Χρυσόγελου.

Αγαπητοί φίλοι συμπατριώτες διατηρούμε απτόητοι την επαφή μέσα από διαδίκτυο, μέχρι τη λήξη της δύσκολης περιόδου. Θα επανέλθουμε με open air συναντήσεις όταν επιτρέψει ο καιρός».


Ένα ελικόπτερο και είκοσι (20) αστυνομικούς ανακοίνωσε ότι θα στείλει η Γερμανία στην Ελλάδα για να βοηθήσει, λέει, στο δύσκολο έργο της αποτροπής εισόδου στη χώρα προσφύγων από την Τουρκία.

Μα καλά δεν ντρέπονται εκεί στην κραταιά Γερμανία να το ανακοινώνουν κιόλας. Σιγά τη βοήθεια.

Το ζήτημα είναι να πιεστεί με κάθε τρόπο η Τουρκία. Όχι μόνον με αόριστες διπλωματικές δηλώσεις. Να πιεστεί με κυρώσεις που θα την πονέσουν άμεσα.

Όλοι όμως οι «σύμμαχοί μας» θέλουν να τα έχουν καλά με τον Σουλτάνο. Τα συμφέροντα, βλέπετε, είναι πολλά.

Δυστυχώς επανέρχεται κάθε φορά, το ίδιο επίκαιρο όπως πάντα, το ρηθέν υπό Χρήστου Σαρτζετάκη, «είμαστε έθνος ανάδελφον».


Από την άλλη πάλι, ο δήμαρχος του Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, δήλωσε πως η πόλη του είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει διακόσιους (200) πρόσφυγες από την Ελλάδα και πως  «εάν αρκετές χώρες -και στην καλύτερη περίπτωση όλες οι χώρες- της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποδεχθούν ένα μέρος των προσφύγων, τότε θα είναι δυνατόν να τερματιστεί αυτό το δράμα».

Ο ίδιος μάλιστα προτίθεται να ξεκινήσει μία πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας το Ίνσμπρουκ και άλλες πόλεις και κοινότητες στην Αυστρία θα υποδεχθούν πρόσφυγες- και αυτό, όπως τόνισε, είναι απλά ένα λογιστικό θέμα που μπορεί να λυθεί.

Βέβαια στην Αυστρία συγκυβερνά με τους Πράσινους το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα που έχει ταχθεί κατά της υποδοχής προσφύγων στη χώρα και όπως είναι φυσικό μοιάζει κομματάκι δύσκολο να υλοποιηθεί η πρόθεση του δημάρχου του Ίνσμπρουκ.


Και πάνω που είχαμε «πιαστεί» με το προσφυγικό να ‘σου και φουντώνει ξανά το …κορωνοϊκό. Και μάλιστα επανέρχεται με νέα κρούσματα και με ένα από αυτά πολύ σοβαρό όπως φαίνεται. Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί  η χώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί δύο μαζεμένα τόσο σοβαρά προβλήματα.


Το πιο φοβερό δε, είναι ότι οκτώ μήνες με κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία και ένα μέρος του αντισυριζαϊκού ΚΙΝΑΛ εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμη σαν αντιπολίτευση ζητώντας συνεχώς εξηγήσεις και ευθύνες από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ θαρρείς κι αυτός κυβερνά.

Πόσο στ’ αλήθεια τον υπολογίζουν. Και πόσο τον φοβούνται…

Διαβάστε επίσης