Σημεία και τέρατα

 Σημεία και τέρατα

 

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Ο Άλκης Ζοπόγλου, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Cosmopolis, επικοινώνησε χθες με την εφημερίδα μας αφενός για να μας ευχαριστήσει για την δημοσίευση του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης αλλά και για να προβεί σε κάποιες διορθώσεις.

Μας είπε λοιπόν ότι δύο κομμάτια του προγράμματος δεν θα πραγματοποιηθούν. Συγκεκριμένα δεν θα γίνει το CosmoArts με την κεραμική τέχνη δεδομένου ότι είναι αδύνατη η παρουσία των ξένων καλλιτεχνών λόγω των έκτακτων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, όπως επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί και το CosmoEvents που αφορά μια έκθεση – εργαστήριο «καμπάνες του κόσμου», διότι κι αυτό έχει να κάνει με την παρουσία πολλών ξένων καλλιτεχνών από είκοσι διαφορετικές χώρες.

Ο κ. Ζοπόγλου μας είπε ότι από παράλειψη των υπευθύνων του site του Cosmopolis εμφανίζονται αυτές οι εκδηλώσεις στο πρόγραμμα και θα αφαιρεθούν άμεσα. Θα προστεθούν εντούτοις μερικές εκδηλώσεις ακόμη των οποίων οι λεπτομέρειες οργάνωσης και παρουσίασης τελειώνουν σε λίγες μέρες οπότε και θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του το φετινό πλούσιο πρόγραμμα του Cosmopolis festival.

Αναμένωμεν…


 

Ήθελα να ‘ξερα τι θα έχουν να πουν όλοι εκείνοι που δίκην εισαγγελέων εξαπέλυαν κατηγορίες και υπονοούμενα προς την διοίκηση του δήμου, τη Δημωφέλεια και τον ίδιο τον δήμαρχο, κραδαίνοντας ως πύρινη ρομφαία μια περίεργη επιστολή – καταγγελία εταιρίας για κάποιον –φωτογραφικό τάχα- διαγωνισμό στον οποίο προχώρησε η Δημωφέλεια.

Η προθεσμία του εν λόγω διαγωνισμού έληξε χθες και κηρύχθηκε τελικά άγονος αφού καμιά εταιρία δεν εκδήλωσε τελικά ενδιαφέρον να διεκδικήσει τα διακόσια περίπου χιλιάρικα που προβλεπόταν.

Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα της Δημωφέλειας αναφέρεται ότι η επιχείρηση: «…επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για όσα συκοφαντικώς δυσφημιστικά αναφέρθηκαν και τονίζει την απορία της για το λόγο που οι εταιρίες προτίμησαν να απευθυνθούν δημόσια με βαρείς χαρακτηρισμούς αντί να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά του υποβάλλοντας αρμοδίως ένσταση κατά των όρων του διαγωνισμού».

Πρέπει να το κάνει αυτό η Δημωφέλεια για να πάψει κάποια στιγμή αυτός ο κύκλος των συκοφαντών, των υβριστών και όλων εκείνων που τόσο αβασάνιστα θίγουν υπολήψεις ανθρώπων με ήθος και εντιμότητα. Δεν είναι όλοι ίδιοι.


 

Το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου Κρήτης βρήκε τρόπο να σώσει ένα μέρος από τα σπασμένα της πτώσης της κίνησης λόγω κορονοϊού. Έβαλε στις στάσεις των λεωφορείων αυτόματα μηχανήματα πώλησης μασκών. Οι επιβάτες λοιπόν δεν χρειάζεται να κουβαλούν μαζί τους τις μάσκες που ως γνωστόν είναι υποχρεωτικές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με δύο ευρωπουλάκια τις προμηθεύονται από τα αυτόματα μηχανήματα. Καλή σκέψη. Επιχειρηματική…

 

 

Διαβάστε επίσης