• 19 Απριλίου 2024,

Σημεία και τέρατα

 Σημεία και τέρατα

sdr

 

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης

 

Ένα μήνα περίπου και πάντως πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων το ευρύτερο βάθρο στην πλατεία Καπνεργάτη που φιλοξενεί το ομώνυμο άγαλμα – μνημείο, παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Λείπουν δύο πλάκες μαρμάρου και καθιστούν όχι μόνον την εικόνα άσχημη αλλά και την διέλευση των πεζών επικίνδυνη.

Καταλαβαίνουμε ότι οι προτεραιότητες της διοίκησης του δήμου είναι στα μεγάλα έργα ή τέλος πάντων στα έργα της πιεστικής καθημερινότητας. Ωστόσο και ένας μήνας είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να παρουσιάζει αυτήν την απαράδεκτη εικόνα μια από τις κεντρικότερες πλατείες της Καβάλας σε ένα μάλιστα σημείο της με υψηλό συμβολισμό.


«Θα γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες» λέει η λαϊκή ρήση και εννοεί «θα μαλώσουμε», «θα καβγαδίσουμε», «θα σκοτωθούμε» κ.λ.π., Ωστόσο οι Κουνάκος – Ιωσηφίδου το κατάφεραν αυτό αν και από το ίδιο χωριό. Τη Νέα Καρβάλη. Ο Αη Γρηγόρης να βάλει το χέρι του για το που θα οδηγήσει αυτή η κοκορομαχία…


Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να διοικεί τον Δήμο μ’ αυτόν τον τρόπο και σ’ αυτούς τους εξοντωτικούς ρυθμούς ο Θόδωρος Μουριάδης. Δεν μπορεί να περνούν όλα από το κεφάλι του. Πρέπει να εμπιστευτεί τους συνεργάτες του, να τους αναθέσει την ευθύνη για την λύση μικρών ή και μεγαλύτερων προβλημάτων και ο ίδιος να ασκεί στη συνέχεια ασφυκτικό έλεγχο για το αν και κατά πόσον οι συνεργάτες του επιλύουν τα προβλήματα αυτά.

Δεν είναι επίσης και η καλύτερη εικόνα (ναι η εικόνα, ας μη ξορκίζει την επικοινωνία) να παίρνει αποφάσεις, να τις ανακοινώνει και στη συνέχεια να τις αναιρεί και καμιά φορά μάλιστα να ζητάει και συγνώμη. Την ευαισθησία, δήμαρχε, οι περισσότεροι άνθρωποι την εκλαμβάνουν ως αδυναμία και το εκμεταλλεύονται. Θα σε κατασπαράξουν τα θηρία, Θόδωρε…


Αλληλογραφία: κύριο Νίκο Χαζαρίδη, υπεύθυνο γραφείου τύπου του Δήμου. Αγαπητέ Νίκο, βγάζε δελτία τύπου αβέρτα. Βομβάρδιζε τα τοπικά ΜΜΕ με μικρής ή και μεγαλύτερης σημασίας θέματα που αφορούν τον Δήμο. Μην υποβαθμίζεις την σημασία της επικοινωνίας. Στην εποχή των smartphones και της ηλεκτρονικής πληροφοριακής καταιγίδας η επικοινωνία είναι εκ των ουκ άνευ. Κανένα θέμα που αφορά τον Δήμο ή το Δήμαρχο δεν είναι άνευ σημασίας. Μπορεί εσένα να μη σου αρέσουν και να μην τα τρως όλα τα φαγητά αλλά να ξέρεις ότι για κάθε φαγητό υπάρχει πάντα κάποιος που του αρέσει.

 

Διαβάστε επίσης