Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για το παρκινγκ Ροδόπη – Δηλώσεις Γιώργου Γραμμένου

 Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για το παρκινγκ Ροδόπη – Δηλώσεις Γιώργου Γραμμένου

Συζητήθηκε χθες το πρωί στο διοικητικό πρωτοδικείο Καβάλας το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της σφράγισης του χώρου στάθμευσης «Ροδόπη».

Η ακροαματική διαδικασία ήταν σχετικά σύντομη, με δύο μάρτυρες. Υπέρ της αναστολής της σφράγισης κατέθεσε ο Δήμαρχος Καβάλας και υπέρ της σφράγισης ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών στεγασμένων χώρων στάθμευσης

. Ο σύλλογος αυτός έκανε την αρχική καταγγελία, παραστάθηκε στη διαδικασία ζητώντας το παρκινγκ να μείνει κλειστό αφού όπως υποστήριξε λειτουργεί παράνομα. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μάλλον σήμερα το πρωί.

Για το ίδιο θέμα μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Γραμμένος.

Είπε μεταξύ των άλλων: «Πράγματι δημιουργείται αυτήν την στιγμή ένα σοβαρό ζήτημα. Εύχομαι η προσφυγή που θα συζητηθεί σήμερα Τρίτη στο δικαστήριο – προσφυγή από το Δήμο και τον ιδιώτη- να ευοδωθεί προς το παρόν κι ως προς την αναστολή της απόφασης σφράγισης. Εννοώ να μπορέσει να λειτουργήσει το παρκινγκ γιατί δημιουργείται σοβαρό κυκλοφοριακό ζήτημα.

Κοιτάξτε, από τη μια υπήρξε υπέρμετρος ζήλος κι από την άλλη ένας εφησυχασμός και μη έγκαιρη διενέργεια κάποιων πραγμάτων που έπρεπε να γίνουν μας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Πιέστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης. Τέθηκε προ ποινικών ευθυνών και προέβη στην σφράγιση του συγκεκριμένου παρκινγκ. Αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί και να επιλυθεί το γρηγορότερο δυνατόν.

Να γίνουν αυτά τα οποία απαιτούνται γιατί αν δεν ευοδώσει το δικαστικό μέρος της υπόθεσης και δεν ξαναλειτουργήσει το παρκινγκ, αν δεν ακυρωθεί αυτή η απόφαση σφράγισης είμαστε μείον έναν χώρο στάθμευσης στην Καβάλα. Αυτό δεν θα μπορεί να βγει σε δημοπρασία, δεν θα μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Δήμος Καβάλας.

Χάνοντας ένα σοβαρό οικονομικό όφελος. Φοβάμαι με όσα ακούω και διαρρέονται στον τύπο ότι ίσως υπάρξει πρόβλημα και με άλλους χώρους στάθμευσης.

Είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω γιατί τότε αλίμονο μας. Αυτό το θέμα θα έπρεπε να λυθεί- επιτρέψτε μου την έκφραση- παρασκηνιακά. Όσο κι αν αυτό ακούγεται λίγο περίεργο. Θα έπρεπε να υπάρξει μια συνεννόηση. Εάν κάποιες ενέργειες δεν έγιναν έγκαιρα, να επισπευστούν.

Για να μην φθάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Αλλά οι ευθύνες υπάρχουν ένθεν και ένθεν. Έχει και μια ευθύνη η διοίκηση του Δήμου.

Θεώρησε το συγκεκριμένο θέμα δεδομένο, πίστεψε ότι θα πάρει το δρόμο του. Θα επιλυθεί και δεν προέβει έγκαιρα σε κάποιες ενέργειες. Αν είχε προχωρήσει κάπως η διαδικασία για την αλλαγή στην περιοχή του σχεδίου τότε θα υπήρχε ένα σοβαρό και νομικό έρεισμα για να μην φθάσουμε στην σφράγιση του παρκινγκ. Θα μπορούσε δηλαδή με μία ακόμη παράταση το ζήτημα να λυθεί».

Διαβάστε επίσης