Σίμος Μπαρέτας: « Για τον Ορφέα ένας πρέπει να είναι ο στόχος της νέας χρονιάς»

 Σίμος Μπαρέτας: « Για τον Ορφέα ένας πρέπει να είναι ο στόχος της νέας χρονιάς»

Δηλώσεις για τη χρονιά που πέρασε στο στρατόπεδο του Ορφέα Ελ, έκανε στην Αθλητική Πρωινή, ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Σίμος Μπαρέτας.

Αναφέρθηκε στη σύντομη εποχή Ζημιλιάγκου, στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα αλλά και στην επόμενη μέρα.

Αναλυτικά.

Ερώτηση:  Ο Ορφέας το περασμένο καλοκαίρι είχε ξεκινήσει διαφορετικά σε διοικητικό επίπεδο, έχοντας επικεφαλή τον κ. Ζημιλιάγκο. Ο «γάμος» αυτός έφτασε γρήγορα σε «διαζύγιο».

Απάντηση:  Η φετινή περίοδος  ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες. Η έλευση αρχικά του κ. Ζημιλιάγκου δημιούργησε μια αισιοδοξία και πιστέψαμε όλοι μέσα στο διοικητικό συμβούλιο ότι η ομάδα θα έκανε πρωταθλητισμό.  Θα ήταν τουλάχιστον μέσα στην πρώτη τριάδα από την αρχή. Σε κάποια στιγμή και πριν ακόμη αρχίσει το πρωτάθλημα, υπήρχαν κάποια αποτελέσματα στα φιλικά και εμφανίσεις που έφεραν μια διάσταση απόψεων μεταξύ του κ. Ζημιλιάγκου και των υπολοίπων μελών του Δ. Σ. Ο κ. Ζημιλιάγκος ζητούσε την απομάκρυνση του Κώστα Βακιρτζή από τη θέση του προπονητή, πριν ακόμη αρχίσει το πρωτάθλημα.  Αυτό έφερε και την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου αφού το υπόλοιπο Δ. Σ δε συμφωνούσε με πρόωρη απομάκρυνση του προπονητή.  Κάπως έτσι η ομάδα έμεινε πολύ γρήγορα ακέφαλη και οδηγήθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση.  Εκεί όπως αναδείχθηκε το νέο διοικητικό σχήμα.

Επικεφαλής ο κ. Νίκος Χωλίδης που για μια ακόμη φορά κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Από το Γενάρη και μετά ανέλαβε πρόεδρος ο κ. Μίμης Αντωνιάδης. Συνεχίσαμε όλοι μαζί για το καλό της ομάδας αλλά σίγουρα άλλαξε πολύ γρήγορα ο προγραμματισμός του καλοκαιριού.

Ερώτηση: Ηρθε γρήγορα και η αλλαγή προπονητή.

Απάντηση: Ζητήσαμε να υπάρχει μια μείωση στα χρήματα που έπαιρνε ο συνεργάτης του Κώστα Βακιρτζή που ήταν ο Βασίλης Ζέρβας, λόγω του ότι υπήρχαν δυσκολίες σε οικονομικό επίπεδο.

Δεν έγινε δεκτή η μείωση και αποχώρησαν και οι δυο από την ομάδα, σ` ένα σημείο που δεν είχαμε καλή βαθμολογική συγκομιδή.

Ερώτηση: Στη συνέχεια ήρθε στην ομάδα ο Στέλιος Ιγνατιάδης, τι άλλαξε;

Απάντηση: Ο κ. Ιγνατιάδης έδωσε ζωή στην ομάδα ενώ οι παίκτες ήταν περισσότερο τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Τα καλά αποτελέσματα αναπτέρωσαν το ηθικό όλων που ήμασταν μέσα στο σύλλογο. Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος από την 6η θέση που τερματίσαμε αλλά και από το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΚ. Από ένα σημείο και μετά ήμασταν «χαλαροί» σε αρκετά παιχνίδια. Κλείσαμε όμως τη χρονιά με δυο πολύ καλές εμφανίσεις σε φιλικά παιχνίδια με τον ΑΟΚ και τη Δόξα Δράμας. Φυσικά θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, όμως η αναταραχή στα διοικητικά σίγουρα επέδρασε αρνητικά.

Ερώτηση: Δίκαια ο Αετός Ορφανού στη Γ` Εθνική;

Απάντηση: Νομίζω ότι δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν  η πρωτιά του. Ηταν η καλύτερη ομάδα, η πιο δεμένη αγωνιστικά.  Πολύ καλή χρονιά είχε και ο Κεραυνός Πέρνης αφού κατά κάποιο τρόπο ήταν έκπληξη η κατάκτηση του κυπέλλου, όταν μάλιστα άφησε απέξω τον Ηρακλή Καβάλας, τον Ορφέα ενώ στον τελικό επικράτησε κόντρα στον Αετό Ορφανού.

Ερώτηση: Τι  μπορούμε να πούμε για την επόμενη μέρα, στα στρατόπεδο του Ορφέα; 

Απάντηση: Ο στόχος της νέας χρονιάς, πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι μόνος ένας. Η άνοδος στη Γ` Εθνική. Μάλιστα με δικά μας παιδιά αλλά και παιδιά από τη γύρω περιοχή που θα αγαπούν και θα τιμούν την ιστορική φανέλα του Ορφέα. Βέβαια τα πάντα θα οριοθετηθούν μετά τη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 4 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη.  Από την πλευρά μου να ευχαριστήσω το φίλαθλο κόσμο της περιοχής, τους χορηγούς, τις τοπικές επιχειρήσεις και όλους όσους ήταν και φέτος δίπλα στην προσπάθεια της ομάδας, σε μια εποχή όπου υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητα  όλων μας.

Ερώτηση: Προχωράνε τα τμήματα υποδομής του συλλόγου;

Απάντηση: Στο θέμα των Ακαδημιών υπάρχει μια άριστη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό σε συνδυασμό με τη μεγάλη όρεξη που έχουν οι προπονητές των τμημάτων υποδομής.

Φυσικά και φιλοδοξούμε να βγάλουμε ταλέντα και να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους στόχους. Φυσικά υπάρχει και η άθληση για τα νέα παιδιά μακριά απο τους κινδύνους που κρύβει η εποχή μας, μέσα σε άριστες εγκαταστάσεις.

 

Διαβάστε επίσης