• 15 Μαΐου 2024,

Σειρά αθωωτικών αποφάσεων για το αρσενικό στο νερό

 Σειρά αθωωτικών αποφάσεων για το αρσενικό στο νερό

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ παραχώρησε χθες ο πρώην δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης με αφορμή της διπλή αθώωσή του στο Μονομελές Καβάλας τη Δευτέρα. Από τη συζήτηση για το πρόβλημα του αρσενικού στο νερό της Νικήσιανης – Γεωργιανής – Αγίου Χριστοφόρου, προέκυψε ότι η αθώωση του Βασίλη Ξουλόγη δεν είναι η μοναδική. Με παρόμοιες κατηγορίες και για το ίδιο επί της ουσίας πρόβλημα ήταν κατηγορούμενοι αλλά αθωώθηκαν ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου, η διευθύντρια της υπηρεσίας, πρώην δήμαρχος του τέως δήμου και νυν δημοτικής ενότητας Παγγαίου, καθώς και ο εν ενεργεία δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης.

Μιλώντας για το θέμα, σε σχέση και με τη δίκη της Δευτέρας, ο Βασίλης Ξουλόγης είπε: «Έκανα ότι έπρεπε. Εμείς ξεκινήσαμε το 2011 τις προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση. Τότε είχε προταθεί η εφαρμογή των φίλτρων. Το έργο της περιφέρειας άρχισε με 100.000 ευρώ από το δικό της ταμείο αλλά το συνεχίσαμε και το ολοκληρώσαμε εμείς πληρώνοντας διπλάσιο ποσό. Πρώτοι εμείς μαζί με την περιφέρεια προσπαθήσαμε να δώσουμε λύση. Είναι δυνατόν ενώ κάναμε έργο να έχουμε δόλο;»

Στην ίδια συνέντευξη ο Βασίλης Ξουλόγης μίλησε για την περίφημη καταγγελία του σχετικά με τις προσλήψεις διμήνων στο δήμο Παγγαίου. Εξήγησε για μια ακόμη φορά ότι: «Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως κα το τέλος του 2016 η νέα διοίκηση του δήμου Παγγαίου προσλάμβανε μόνο με συμβάσεις αποφεύγοντας τη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Μέσω ΑΣΕΠ προσέλαβαν μόνο επτά άτομα ως εποχιακό προσωπικό. Η καταγγελία μου πήρε άλλη τροπή. Υπήρξε λάθος χειρισμός από τη διοίκηση του δήμου Παγγαίου στην αλληλογραφία της με το ΑΣΕΠ. Πιστεύω ότι είναι θέμα διαδικαστικό και τυπικό και δεν ανησυχώ για το δικαστήριο που βρίσκεται σε εκκρεμότητα».

Για την προεκλογική περίοδο που φαίνεται ότι άρχισε πρόωρα στο δήμο Παγγαίου, ο κ. Ξουλόγης σημείωσε ότι ενώ από την πλευρά του αποχώρησαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας αποχώρησαν τρεις. Όσοι άρχισαν από τώρα την προεκλογική περίοδο διαπράττουν μεγάλο λάθος, παρατήρησε ο πρώην δήμαρχος. Θύμισε ότι οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά από 16 ή 19 μήνες. Άσκησε κριτική στη διοίκηση Αναστασιάδη, αφού κατά την άποψη του εκείνη προκαλεί την πρόωρη προεκλογική περίοδο επειδή δεν έχει έργο για να παρουσιάσει. Με άλλους τρόπους προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, τόνισε ο κ. Ξουλόγης.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος το 2019, απάντησε εμμέσως πλην σαφώς θετικά, αλλά όπως διευκρίνισε αναμένει από το υπουργείο εσωτερικών τις αλλαγές τις οποίες προετοιμάζει για τον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

 

Διαβάστε επίσης