• 3 Μαΐου 2024,

Σκληρές απαντήσεις από Αντωνίου και Ευσταθιάδη για τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

 Σκληρές απαντήσεις από Αντωνίου και Ευσταθιάδη για τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Με σκληρή γλώσσα απάντησαν στους 93,7 ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μπάμπης Ευσταθιάδης και ο υπεύθυνος των πρωταθλημάτων υποδομής κ. Αντώνης Αντωνίου,  στο Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα.  Αναλυτικά.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ: « Οι επιτροπές του δώσανε πολλά περιθώρια»

Ερώτηση: Τι απαντάει η ΕΠΣΚ στις πρόσφατές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου;

Απάντηση:  Εδώ φτάσαμε στο σημείο ο καθένας να λέει ότι θέλει.  Από τη στιγμή που έγινε αλλόφρων και δεν είχε τον έλεγχο, εμείς αλλόφρονες δε θέλουμε. Ο κ. Παπανδρέου τι έχει κάνει με αυτό που προσπάθησε να δημιουργήσει, το ξέρει όλη η κοινωνία.

Ξέρουμε τις συμπεριφορές του, σε διάφορους αγώνες. Εχουμε την εντύπωση ότι οι επιτροπές το δώσανε πολλά περιθώρια για να παραμείνει στο χώρο. Αυτός ενδεχομένως δεν το εκτίμησε. Σε ένα παιχνίδι τμημάτων υποδομής δεν υπάρχουν σκοπιμότητες να παίξουν σκληρά και να χτυπήσουν έναν αντίπαλο. Μπήκε σε αυτή τη διαδικασία με τους πάντες. Ηταν μεγάλο λάθος του.  Έκρινε την επιτροπή που απαρτίζεται από 4 μέλη που όλοι είναι πτυχιούχοι και έχουν εργαστεί και εργάζονται σε τμήματα υποδομής.   Ξέρουμε ποια είναι η συμπεριφορά τους στα γήπεδο, τη βλέπουμε. Εκ διαμέτρου αντίθετη συμπεριφορά με του κ. Παπανδρέου.  Αν είναι δυνατό να παραιτηθεί αυτή η επιτροπή. Δε θα γίνει ποτέ. Καλά έκανε και είπε ότι παραιτείται, να πάει στο καλό, δεν πειράζει. Δε χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στα γήπεδα και τέτοιες συμπεριφορές. Μίλησε για εκλογές και κάτι ούζα. Ας το αποδείξει ότι εμείς πίναμε τσίπουρα με λεφτά της Ενωσης.

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: « Ο άνθρωπος αυτός είναι ανημέρωτος»

Ερώτηση: Τι έχετε να πείτε για τις δηλώσεις του  Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος κατηγόρησε την ΕΠΣΚ για τη διοργάνωση αλλά και για άλλα θέματα.

Απάντηση: Ο μόνος που δε μπορεί να κατηγορεί είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Με τη συνέντευξη έκανε μια ηρωική έξοδο αφού έκανε όλα αυτά που έκανε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Ορφέα. Κατάλαβα τι έκανε και θέλησε από θύτης να γίνει θύμα.   Οσον αφορά γι` αυτούς που δεν έχουν κλωτσήσει  τενεκεδάκι και τους έχω σαν κολλητούς στην επιτροπή, για να ξέρει ο κόσμος αυτή απαρτίζεται από τους: Άγγελο Κυρανούδη(απόφοιτος ΤΕΦΑΑ. διδάξει στα ΤΕΦΑΑ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκη, καθηγητής της ΕΠΟ και πολλά σε πολλά σεμινάρια ανά τον κόσμο), Αντώνης Βαγενάς( απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, 30 χρόνια εμπειρίας στα τμήματα υποδομών ενώ διδάσκει σε σχολείο),  Γιώργος Αγγελίδης(απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, διεθνής με τη νέων και παίδων, με συμμετοχής στη Β` και Γ` Εθνική), Σάκης Κανάτας(απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, 30 χρόνια στα τμήματα υποδομής). Μπορεί να αμφισβητήσει αυτούς τους ανθρώπους;

Για την επιλογή του γηπέδου, εκεί έπαιξαν 8 ομάδες και οι 4 ηττήθηκαν. Μόνο ο Παπανδρέου έκανε παράπονα.  Αυτομάτως αποκλείονται οι έδρες των 8 ομάδων αλλά και κάποια γήπεδα που το απόγευμα υπάρχουν τοπικά παιχνίδια.   Τα γήπεδα μειώνονται. Είναι ένα γήπεδο του Ηρακλή Καβάλας που είναι εύκολα προσβάσιμο και είχαμε τα Λιμενάρια από τη Θάσο που δε θέλαμε να τα απομακρύνουμε περισσότερο.  Ο άνθρωπος αυτός είναι ανημέρωτος. Δε συμμετείχε πουθενά, ποτέ δεν ήρθε σε καμία συγκέντρωση που κάναμε εμείς σαν επιτροπή υποδομών.  Αυτά που έλεγε για διαστάσεις, οι προκηρύξεις βγαίνουν από το Μάιο. Είναι σε διαβούλευση όλο το καλοκαίρι και κοινοποιούνται το Σεπτέμβρη.  Δεν είναι ίδιες οι διαστάσεις σε όλες τις ηλικίες. Αν διαφωνούσε έπρεπε τουλάχιστον να απευθυνθεί στο σύνδεσμο προπονητών. Αν δεν αρέσει κάποιος όλα αυτά, μπορεί να μην πάρει μέρος στο πρωτάθλημα.  Ευνοημένος δεν είναι κανένας από την επιτροπή, όλους τους κοιτάμε με τους ίδιους όρους. Καμία ομάδα δε στείλαμε να παίξει σε βροχερό γήπεδο για να μη ταλαιπωρούνται τα παιδιά. Πρώτα τα παιδιά είναι μαθητές και μετά ποδοσφαιριστές, οπότε ικανοποιούμε όλα τα αιτήματα των ομάδων.   Σεβόμαστε ότι άλλη δραστηριότητα έχουν, πχ μια μαθητική εκδρομή.

Ο διαιτητής ήταν 15 η 16 χρονών, ο οποίος μαθαίνει διαιτησία όπως τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μαθαίνουν ποδόσφαιρο.  Ο προπονητής πρέπει να λειτουργεί παιδαγωγικά στα παιδιά της ομάδας αλλά και στο διαιτητή. Ολοι κάνουν λάθη.  Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο το παιχνίδι. Αυτός το έκανε ιδιαίτερο το παιχνίδι, γιατί έτσι είχε συμφέρον. Δε θέλουμε να υπάρχουν σκληρά μαρκαρίσματα σε πρωταθλήματα υποδομών. Οι διαιτητές έχουν εντολή και αυτό λέει η σχολή της ΟΥΕΦΑ, ότι είναι καλό να αποφεύγουμε τις κάρτες σε αυτές τις ηλικίες.  Σίγουρα είναι στη ευχέρεια του διαιτητή.  Πως μπορεί να παίξει ένας διαιτητής 16 χρονών με τέτοια ένταση που δημιούργησε ο κ. Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή;   Σε όλα τα παιχνίδια των τμημάτων υποδομής παίζουν νεαροί διαιτητές.  Ακόμη και στον τελικό θα είναι νεαρός διαιτητής. Τα τμήματα υποδομής είναι εκπαιδευτικά. Δεν είναι στόχος η νίκη. Η επιτροπή μιλάει με όλους τους συναδέλφους τους.

Δουλεύουμε… δεν πίνουμε τσίπουρα.  Ούτε βγαίνουμε να κάνουμε δηλώσεις. Κάνουμε συνέχεια τουρνουά. Καμία άλλη Ενωση ανά την Ελλάδα, δεν το κάνει αυτό.

Ενδιαφερθήκαμε για το παιδί που χτύπησε στο ματς των Ελπίδων με τον Ορφέα. Μίλησα με τον πρόεδρο των Ελπίδων τον κ. Αρσονιάδη. Μίλησα με το γιατρό του αγώνα αλλά και το γιατρό του νοσοκομείου. Αν κάνουμε κάποιο λάθος εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Όχι να φωνάζουμε και να κραυγάζουμε σαν αλλόφρονες, όπως λέει ο ίδιος.

Έβριζε το διαιτητή χυδαία, έπιασε από το λαιμό το διαιτητή σ` ένα παιχνίδι Κ-14 δικαιούται να βγαίνει να μιλάει; Έπρεπε να είναι κρυμμένος τώρα. Είναι ανημέρωτος, δεν ξέρει τη δουλειά που γίνεται, δεν έρχεται στην επιτροπή.   Υπάρχουν άλλες ΕΠΣ που μας ζηλεύουν και μας ρωτάνε για κάποιες δραστηριότητες που έχουμε.

Αν κυνηγούσαμε τον κ. Παπανδρέου όπως λέει ο ίδιος θα έπρεπε να είχε φύγει από το ποδόσφαιρο πριν 2-3 χρόνια.  Λειτουργήσαμε παιδαγωγικά και με τον ίδιο. Ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη την επιτροπή. Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό.  Πρώτα τα παιδιά, να αθλούνται, να χαίρονται, να ψυχαγωγούνται.

Σαν ποδοσφαιριστή τον αγαπήσαμε και το χειροκροτήσαμε αλλά το κεφάλαιο του προπονητή είναι κάτι διαφορετικό.

 

 

Διαβάστε επίσης