• 3 Μαΐου 2024,

Σλοβάκοι και Ισραηλινοί τουρίστες αρχές Ιουνίου στην «Τόσκα»

 Σλοβάκοι και Ισραηλινοί τουρίστες αρχές Ιουνίου στην «Τόσκα»

Την Τρίτη 1η Ιουνίου θα αρχίσει τη φετινή της λειτουργία η Τόσκα.

Από την οποία και προέρχονται τα πρώτα, συγκεκριμένα και καλά νέα της τουριστικής σεζόν για την Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Τόσκα αρχές Ιουνίου αναμένονται οι πρώτοι ξένοι τουρίστες, προερχόμενοι από την Σλοβακία. Μεταξύ του πρακτορείου που θα τους φέρει στην περιοχή και του ξενοδοχείου φέρεται να υπάρχει οριστικό συμβόλαιο, γεγονός που περιορίζει σημαντικά το ενδεχόμενο αλλαγής των δεδομένων. Ειδικότερα οι Σλοβάκοι αναμένεται να ξεκινήσουν τις διακοπές τους στην Τόσκα την Πέμπτη 3 Ιουνίου. Τον ίδιο μήνα, στο ίδιο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο του Ομίλου Μουζενίδη αναμένονται τουρίστες από το Ισραήλ. Ταυτόχρονα ο όμιλος παρακολουθεί τις συμφωνίες και ανακοινώσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας μιας και είναι απόλυτα έτοιμος να φιλοξενήσει και στην Τόσκα Ρώσους τουρίστες. Ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο υπάρχει και από πλευράς Ρουμάνων. Οι γείτονες φέρονται να προβληματίζονται για το κόστος του απαραίτητου τεστ στον κορωνοϊό που λέγεται ότι για κάθε άτομο κοστίζει σήμερα ποσό περίπου 70 ευρώ.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ειδικά η Τόσκα θα επεδίωκε τη λειτουργία της πριν το Πάσχα. Τελικά αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν. Με τα έως σήμερα δεδομένα κανένα ξενοδοχείο του Νομού Καβάλας δεν θα λειτουργήσει πριν το Πάσχα. Αυτό φυσικά ισχύει και για τη Θάσο. Οφείλεται στο ότι συνεχίζεται και θα συνεχιστεί κι άλλο η απαγόρευση των μετακινήσεων ενώ περίπου ίδια κατάσταση αυξημένων κρουσμάτων (όπως στην Ελλάδα) υπάρχει σήμερα και σε πολλές χώρες της Βαλκανικής. Κι ενώ οι εργασίες συντήρησης και προετοιμασίας στις εγκαταστάσεις της Τόσκα ξεκινούν εντός των ημερών, τα άλλα ξενοδοχεία της περιοχής φαίνεται να κρατούν στάση αναμονής. Ίσως γιατί σε αυτά δεν υπάρχουν ακόμη κρατήσεις. Περιμένουν τις διακρατικές συμφωνίες, τις αποφάσεις των κρατών. Περιμένουν μείωση των κρουσμάτων γενικά και αύξηση των εμβολιασμών. Είναι βέβαιο ότι για τον τουρισμό και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το ελληνικό Πάσχα του 2021 είναι «χαμένο», όπως άλλωστε και έγινε και στην υπόλοιπη Ευρώπη με το πρόσφατο Πάσχα των καθολικών.

Καμία άφιξη κρουαζιερόπλοιου

Οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας σπεύδουν να ανακοινώσουν έναρξη των δρομολογίων και των ταξιδιών στο τέλος Μάη. Υπάρχουν συγκεκριμένες κρουαζιέρες από το Λαύριο, τον Πειραιά ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη που προβάλλονται και πωλούνται στους ενδιαφερόμενους επιβάτες. Σε καμία δεν υπάρχει αναφορά άφιξης του πλοίου στο λιμάνι της Καβάλας. Αυτό γενικότερα σημαίνει ότι υπό τις σημερινές συνθήκες φέτος το Καλοκαίρι δεν θα έρθει στην πόλη μας κανένα κρουαζιερόπλοιο. Το όποιο ενδιαφέρον υπάρχει αφορά στην καλύτερη περίπτωση το Καλοκαίρι του 2022. Στην ιστοσελίδα άλλωστε του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας δεν βρίσκουμε τον συνηθισμένο και καθιερωμένο κατάλογο των συμφωνημένων αφίξεων για το 2021. Πολύ απλά ο Οργανισμός δεν έχει ως τώρα καμία σχετική ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης