Σοφία Ιωσηφίδου στους 93,7: « Ξεπέρασα τους στόχους μου για φέτος»  

 Σοφία Ιωσηφίδου στους 93,7: « Ξεπέρασα τους στόχους μου για φέτος»  

Δηλώσεις στους 93,7 και στον Τάσο Πατσίδη έκανε η πρωταθλήτρια του ΟΚΑΚ Σοφία Ιωσηφίδου που πρόσφατα στο Πανελλήνιο Στίβου  Ανδρών Γυναικών που έγινε στην Πάτρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 εμπόδια και το αργυρό με τη σκυταλοδρομία 4Χ100 γυναικών.   Η Σοφία τόνισε ότι το μετάλλιο στην Πάτρα στο ατομικό αγώνισμα που έλαβε μέρος της δίνει κίνητρο για τη συνέχεια.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Πάτρα.

Περίμενες το μετάλλιο στα 100 εμπόδια;

Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα το μετάλλιο στην Πάτρα αλλά απλά μου βγήκε ο αγώνας.  Ηταν πάντως μια δικαίωση για μένα, βάση της δουλειάς που έκανα στο συγκεκριμένο αγώνισμα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Παράλληλα έκανα ατομικό ρεκόρ, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένη.  Πήγαν όλα καλά αυτή τη φορά.  Επίσης πήραμε και το ασημένιο μετάλλιο με τα κορίτσια στα 4Χ100 και αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

Η πρώτη θέση στα 100 εμπόδια ήταν κατοχυρωμένη από την Πεσιρίδου. Οι υπόλοιπες ήμασταν όλες μαζί. Οι δυο επόμενες θέσεις θα κρινόταν στο ποια αθλήτρια θα ήταν στη μέρα της. Εγώ πίστευα σ` ένα ατομικό ρεκόρ αλλά δεν ήξερα να με οδηγούσε στο μετάλλιο.

Ερώτηση: Το ήθελες αυτό το μετάλλιο και για ψυχολογικούς λόγους, είχες ατυχίες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Απάντηση: Γενικά τα τρία τελευταία χρόνια στην Αθήνα ήταν δύσκολα. Το ήθελα το μετάλλιο για να έχω και ένα κίνητρο να συνεχίσω αυτό που κάνω.

Ερώτηση: Δικαιώθηκες για την επιλογή σου να δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα στα 100 εμπόδια παρά στο 100αρι η στο 200αρι;

Απάντηση: Σίγουρα ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο και να ξαναβγάλω την ενέργεια μπορούσα να βγάλω. Μέσα από τα εμπόδια κατάφερα να το πετύχω και να ανεβάσω τη ψυχολογία μου.  Ξεπέρασα τους στόχους μου για φέτος. Δεν περίμενα να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο. Το κυριότερο ότι τελειώσει η χρονιά και είμαι απόλυτα υγιής χωρίς τραυματισμούς.  Οι επιδόσεις μου βγήκαν κυρίως χάρη στην ταχύτητα μου και όχι της τεχνικής. Του χρόνου θα βελτιώσουμε πολλά πράγματα όσον αφορά την τακτική.

Ερώτηση: Ποιο εύκολο ήταν το μετάλλιο στα σκυτάλη η στα εμπόδια;

Απάντηση: Περισσότερο αναμενόμενο ήταν το μετάλλιο στη σκυτάλη με τα άλλα κορίτσια. Το πιστεύαμε πολύ και καταφέραμε να κάνουμε ρεκόρ συλλόγου.

Είμαστε μια τετράδα με πολύ μέλλον. Εγώ η Ανατολή Μιχαηλίδου, η Θάλεια Παπαδοπούλου και η Μαρία Ζαχαρούδη.

Ερώτηση: Μεγάλη εξέλιξη είχε και η μικρή σου αδελφή.

Απάντηση: Ήμουν σίγουρη ότι η Αναστασία θα τα καταφέρει σε κάποια στιγμή.  Ελπίζω αυτό που κάνει να τις αρέσει.  Είναι σ` ένα δύσκολο αγώνισμα. Ξεκινάει σε λίγο και το Έπταθλο μετά το Πένταθλο όπου αρχίζει και διακρίνεται.

Ερώτηση: Ηταν το καλύτερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τον ΟΚΑΚ τα τελευταία χρόνια;

Απάντηση: Πιστεύω πως ναι. Θα έρθουν ακόμη καλύτερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Τα παιδιά που έρχονται από πίσω δουλεύουν πολύ καλά. Βέβαια δεν έχουμε τελειώσει ακόμη αφού υπάρχει το Πανελλήνιο Συνθέτων όπου η Μαρία Ζαχαρούδη είναι σίγουρο ότι θα πετύχει πολλά.

Ερώτηση: Που αφιερώνεις τα δυο μετάλλια που πήρες στην Πάτρα;

Απάντηση: Κυρίως στους γονείς μου που δεν έπαψαν να πιστεύουν σε μένα. Στην προπονήτρια μου και στο γκρουπ μου που με βοήθησε πάρα πολλά. Φυσικά και σε όλον τον ΟΚΑΚ.  Εξακολουθώ να παραμένω στον ΟΚΑΚ. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να φύγω από το σύλλογο μου. Μου προσφέρει τα πάντα, τους αγαπώ πολύ και είμαι εκεί από μικρή. Δεν αλλάζει κάτι.   Όλο το επιτελείο κάνει σπουδαία δουλειά.

Διαβάστε επίσης