• 20 Απριλίου 2024,

Σοκαριστικά πλάνα μέσα από την καμπίνα των επιβατών – Το ντοκυμαντέρ της δική μας ζωής !

 Σοκαριστικά πλάνα μέσα από την καμπίνα  των επιβατών  – Το ντοκυμαντέρ της δική  μας ζωής !

Από την στιγμή που μπήκανε στην ζωή μας αυτά τα υπέρ σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και αυτές οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουμε γίνει όλοι φωτογράφοι και εικονολήπτες της ίδιας μας της ζωής.

Ο σκληρός δίσκος γεμίζει με φώτο και βίντεο απο τις καθημερινές μας απλές ή και πιο σύνθετες στιγμές της ζωής μας.

Αντιμετωπίζουμε όλες τις καταστάσεις που μας τυχαίνουν με το κινητό στα χέρια και καταγράφουμε τα πάντα !

Κάπως έτσι φαίνεται ότι λειτούργησε και ο επιβάτης της μοιραίας πτήσης που μετά την αναγκαστική προσγείωση στο  αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας που πήρε φωτιά αυτός αντί να κοιτάξει να σωθεί ή να σώσεις τους συνεπιβάτες του είχε την ψυχραιμία να βγάλει το κινητό του και να βάλει σε λειτουργία την υπηρεσία του βίντεο καταγράφοντας συγκλονιστικές στιγμές από το εσωτερικό της καμπίνας τω επιβατών.

Καταλαβαίνετε ότι όταν η πρώτη μας αντίδραση σε μία τέτοια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την οποία απειλείται ακόμα και η ίδια μας η ζωή δεν είναι η επιβίωση αλλά η λήψη βίντεο κάτι δεν πάει καλά.

Είναι σίγουρο ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης θα σκέφτηκε το ντοκουμέντο αυτό που θα είχε στην κατοχή του μετά , αν τελικά θα γλύτωνε, ίσως να του απέφερε και ένα σημαντικό ποσό.

Βέβαια το πιο συγκλονιστικό στο συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι τόσο η εικόνα όσο ο ήχος αφού ακούγονται οι απεγνωσμένες κραυγές των επιβατών της μοιραίας πτήσης που στην κυριολεξία καίγονται ζωντανοί !

Για την ιστορία να σας πούμε ότι από τους 78 επιβάτες σώθηκαν μόνο οι 37 και σίγουρα ο επιβάτης που κατέγραψε τα συγκεκριμένα πλάνα.

 

Οι απόψεις της νέας υπουργού Υγείας της Νορβηγίας για το κάπνισμα, τη διατροφή και το αλκοόλ έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα.

Η Σιλβί Λιστάουγκ δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο κόσμος πρέπει να μπορεί να καπνίζει, να τρώει και να πίνει όσο θέλει και συμπλήρωσε ότι δεν θέλει να αναλάβει το ρόλο της «αστυνομίας ηθικής» και πως αρνείται να πει στους άλλους πώς να ζήσουν τη ζωή τους.

Είναι και αυτή μία άποψη που για πολλούς είναι σωστή.

Η δουλειά ενός υπουργού δεν είναι να θεσπίζει νόμους που θα επιβάλουν στον κόσμο ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

Μπορεί ο καθένας να επιλέξει πως και πόσο θα ζήσει ανάλογα με την ζωή που θα κάνει χωρίς όμως οι δικές του καταχρήσεις να ενοχλούν τους άλλους.

 

Φοβούνται οι επιχειρηματίες μήπως και φέτος ο καιρός μας κάνει αυτά που μας έκανε πέρσι που είχαμε βροχές αρκετές μέχρι και τον Ιούνιο.

Αυτή η καιρική αστάθεια που συνεχίζεται και το πρώτο δεκαήμερο του Μάη φέρνει στο μυαλό τις συχν ές βροχοπτώσεις της περσυνής ίδιας περιόδου όχι μόνο δεν περιορίστηκαν το δεύτερο 15νθήμερο του Μάη αλλά μας είχανε συνοδεύσει και τον Ιούνιο βγάζοντας εκτός πορείας αρκετές επιχειρήσεις που χάσανε αρκετές ημέρες από την καλοκαιρινή περίοδο.

 

Από το “Τσοβόλα δώστα όλα”  στο “Τσίπρα δώστα όλα”  αφού βέβαια τα 10 προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα άλλο έργο με τον τίτλο “ Πάρτε τα όλα !”

Μέρος αυτών που πήρανε και μάλιστα με άγαρμπο και βίαιο πολλές φορές τρόπο ήθε η ώρα να μας τα επιστρέψουν.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι, ύπουλοι και προεκλογικοί.

Θα πάνε καλύτερα είναι σίγουρο και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης