Sold Out οι συναυλίες της χορωδίας «ΣυνΩΔΗπόροι» στη Μ. Λέσχη!

 Sold Out οι συναυλίες της χορωδίας «ΣυνΩΔΗπόροι» στη Μ. Λέσχη!

Μέσα σε λίγες ώρες εξαντλήθηκαν από τους Καβαλιώτες και όχι μόνο, όλα τα εισιτήρια των μουσικών εκδηλώσεων που θα γίνουν Παρασκευή και Σάββατο στη Μ. Λέσχη.

Είναι μια πρωτοβουλία της χορωδίας «ΣυνΩΔΗπόροι», ένα αφιέρωμα σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκι. Προκύπτει με την ευκαιρία το γνωστό πρόβλημα της πόλης που έστω προσωρινά δεν διαθέτει μια ακόμη μεγαλύτερη αίθουσα για τέτοιες εκδηλώσεις.

Σχετικά με τα διαδικαστικά και το πρόγραμμα των συγκεκριμένων εκδηλώσεων (μία την Παρασκευή το βράδυ, δύο Σάββατο απόγευμα και βράδυ) μίλησε στην Πρωινή η πρόεδρος του συλλόγου της χορωδίας κ. Δέσποινα Τσιμπεράκη:

« Η ιδέα ξεκίνησε με αφορμή την απώλεια του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη τον Σεπτέμβρη του 2021. Ο μαέστρος μας Γιάννης Κανάκης είχε την ιδέα – κι ενώ δουλεύαμε πάνω σε κάτι άλλο- να ξεκινήσουμε ταυτόχρονα πρόβες πάνω σε ζευγάρια τραγουδιών του Μίκη και του Μάνου. Αυτών των δύο μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Ώστε να προκύψει ένα αφιέρωμα.

Μια μονομαχία σε εισαγωγικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουμε στα κείμενα, έντυπα του γεγονότος. Για κάθε ζευγάρι τραγουδιών που θα πούμε υπάρχει κάτι κοινό. Π.χ. ο στιχουργός, το θέμα κτλ. Πράγματα που στην ουσία ένωναν τους δύο δημιουργούς. Και οι δύο μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα και τη μουσική. Μια χώρα από μόνοι τους. Ακούμε δύο τραγούδια που έχουν κάτι κοινό κι εκτιμούμε με αυτόν τον τρόπο το έργο και των δύο συνθετών. Μας εξέπληξε το γεγονός ότι μόλις ανακοινώσαμε τις συναυλίες, τα εισιτήρια αμέσως εξαντλήθηκαν. Δεν προλάβαμε καν να ανακοινώσουμε τις συναυλίες. Δεν έμεινε καμία ελεύθερη θέση! Εξαντλήθηκαν όλες! Θα ήθελα με την ευκαιρία να μιλήσω και για τους χώρους αυτών των εκδηλώσεων.

Η αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης που πρόσφατα ανακαινίστηκε και είναι πάρα πολύ ζεστός χώρος, μπορεί να φιλοξενήσει έναν σχετικά μικρό αριθμό ατόμων. Το ίδιο και η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ. Στην πόλη δεν υπάρχουν άλλοι χώροι. Για το Χειμώνα κλειστοί χώροι εκδηλώσεων μεγάλοι δεν υπάρχουν. Εξ αυτού του λόγου θα κάνω μία ακόμη φορά έκκληση. Σε όλους τους συλλόγους της πόλης. Να πιέσουμε όλοι μαζί, να ενώσουμε τις προσπάθειες μας ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους στην πόλη έναν μεγάλο συναυλιακό χώρο. Να πιέσουμε φορείς ακόμη και κεντρικά.

Να ξεκινήσει η κατασκευή ενός τέτοιου χώρου. Κάποτε ξεκίνησαν για ένα Μέγαρο Μουσικής στην Καβάλα. Δεν προχώρησαν οι προσπάθειες τότε. Άλλες πόλεις που είναι μικρότερες της Καβάλας διαθέτουν ένα Μέγαρο Μουσικής. Αν αντιληφθούμε το τι παρέχει ο πολιτισμός στον κόσμο, νομίζω ότι θα μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα. Γνωρίζω για την ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου. Το συζητάμε πολλά χρόνια το συγκεκριμένο έργο. Μακάρι ο χώρος του Αμφιθεάτρου μετά την ανακαίνιση, να είναι ένας χώρος που θα καλύπτει τις ανάγκες τέτοιων εκδηλώσεων».

 

Διαβάστε επίσης