Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Συμβολικές δράσεις σε σούπερ μάρκετ της πόλης

 Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Συμβολικές δράσεις σε σούπερ μάρκετ της πόλης

Την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων του Ν. Καβάλας θα κάνει συμβολικές δράσεις σε σούπερ μάρκετ της πόλης. Η ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων αναφέρει: 15 Απρίλη – Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για τους εργαζομένους στα Super Market. Συμβολικές παρεμβάσεις στα μεγάλα super market της πόλης.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, στα καταστήματα, τις αποθήκες και στα γραφεία των super market. Κοντά δυο μήνες τώρα εργαζόμαστε κάτω από έντονους ρυθμούς, με αυτοθυσία για να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι. Εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως χωρίς ρεπό, υπερωρίες, τις Κυριακές είτε με ανοιχτά, είτε με κλειστά καταστήματα.

Δουλεύουμε μέσα σε χώρους που συνωστιζόμαστε κατά δεκάδες, που ακόμα και σήμερα τα στοιχειώδη μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο (γάντια, μάσκες, αλκοολούχα διαλύματα), που η καθαριότητα των χώρων που δουλεύουμε είναι ανεπαρκής. Όσα μέτρα προστασίας πάρθηκαν με καθυστέρηση, ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής πίεσης που ασκήθηκε από δεκάδες σωματεία εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα. (φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης