• 26 Απριλίου 2024,

Σωματείο Ναυτεργατών Θάσου: Κανείς δεν ασχολείται με τα προβλήματα που θέσαμε !

 Σωματείο Ναυτεργατών Θάσου: Κανείς δεν ασχολείται με τα προβλήματα που θέσαμε !

Από τις αρχές του μήνα το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Νομού Καβάλας είχε  επαφές και συζητήσεις σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν το νησί της Θάσου (ανεκτέλεστα δρομολόγια ,ταλαιπωρία επιβατικού κοινού, μη ύπαρξη κατάλληλων λιμενικών εγκαταστάσεων) . Κανένας υπεύθυνος φορέας  ή θεσμός που μπορεί να λύσει τα σοβαρά προβλήματα (Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, Δήμος Θάσου Υπουργείο Ναυτιλίας) δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να ασχοληθεί ή να απαντήσει για τις προθέσεις του ώστε να δρομολογηθούν λύσεις ,όπως το πρώτο και σημαντικότερου θέματος των ανεκτέλεστων δρομολογίων και την  άγνοια των ταξιδιωτών αν  θα πάνε στον προορισμό τους ή αν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.Τι πρέπει να γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν δραστικά τα προβλήματα ; Ποιος πρέπει να βάλει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις ώστε οι ναυτιλιακές εταιρίες να κάνουν το έργο το οποίο τους έχει ανατεθεί  ;

Για άλλη μια φορά καλούμε τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς να πράξουν το καθήκον τους . Παρακάτω παραθέτουμε την καταγγελία που έκανε το Σωματείο μας:

Προς: Υπουργό Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη, ΥΕΝ/Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας κ.Ρεϊζη, ΥΕΝ/Διεύθυνση Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, ΥΕΝ/Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών (γραφ.15), Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, Λιμεναρχείο Καβάλας, Λιμενικό Τμήμα Λιμένα Θάσου, ΜΜΕ

Ανακοίνωση Καταγγελία:

Τα προβλήματα που υπάρχουν και ταλαιπωρούν και αυτό το χειμώνα τους νησιώτες από τη Θάσο είναι επίμονα και μεγάλα.

1ον)  Οι ελλιπείς λιμενικές εγκαταστάσεις, μαζί με τις φυσικές καταστροφές του περασμένου Νοεμβρίου, έχουν περιορίσει τις θέσεις πρόσδεσης των πλοίων. Λύση άμεση θα πρέπει να δοθεί από  τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να μπορούν να ελλιμενίζονται και να φορτοεκφορτώνουν τα πλοία σε ασφαλείς  θέσεις. Το Λιμενικό Ταμείο να φροντίσει για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σημείων πρόσδεσης και για την απομάκρυνση όλων των ποσοτήτων λάσπης και φερτών υλικών που έχουν κάνει το μισό λιμάνι ακατάλληλο για λειτουργία.

2ον) Πολύ σημαντικό θέμα είναι η μη πραγματοποίηση προγραμματισμένων δρομολογίων από πλοία των Γραμμών ΘΑΣΟΥ-ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ και ΠΡΙΝΟΥ-ΚΑΒΑΛΑΣ. Η δικαιολογία είναι οι βλάβες πλοίων, αποδρομολογήσεις και συντηρήσεις τους. Ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για τη σύνδεση και την εκτέλεση δρομολογίων από άλλα πλοία των γραμμών, αφού υπάρχουν.

Έχουν πολλοί κάτοικοι του νησιού, εργαζόμενοι, μαθητές και σπουδαστές ακόμα και ασθενείς, παρατηρήσει πλοία να έρχονται στα λιμάνια, να αποβιβάζουν επιβάτες και οχήματα και μετά να αποχωρούν άδεια, χωρίς επιβάτες (μετά τις υποδείξεις και απαγορεύσεις  της  Λιμενικής Αρχής).

Σκοπός της Λιμενικής Αρχής νομίζουμε ότι είναι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και της κοινωνίας. Ας λύσουν αυτό το τελευταίο πρόβλημα με αναδιάρθρωση δρομολογίων ώστε να  εκτελούνται πάντα το πρώτο και το τελευταίο δρομολόγιο καθημερινά, όπως είχε γίνει κανόνας τα προηγούμενα χρόνια.

Περιμένουμε να δοθούν οι σωστές σκέψεις και απόψεις σαν   λύσεις γιατί αυτό επιθυμούν όλοι   οι εμπλεκόμενοι διότι η σημερινή   εικόνα δεν τιμά κανέναν σε όποια θέση και αν βρίσκεται.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαλαμίδης  Μ.                             Μπαμπαλής  Χ.

Διαβάστε επίσης