Σοβαρότερο του αναμενομένου το πρόβλημα στο λιμανάκι των Σφαγείων

 Σοβαρότερο του αναμενομένου το πρόβλημα στο λιμανάκι των Σφαγείων

Το απόγευμα της Τετάρτης οργανώθηκε εξόρμηση καθαρισμού στο λιμανάκι των Σφαγείων.

Όλη η θαλάσσια περιοχή επηρεάζεται από το πλαγκτόν, το οποίο επιπλέει αλλοιώνοντας την εικόνα του κόλπου. Δράση και μάλιστα εθελοντική ανέλαβαν ερασιτέχνες αλιείς του συλλόγου της περιοχής (Ναυτικός Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Σφαγείων) αλλά και κάτοικοι της συνοικίας.

Τους συνέδραμε ο Δήμος Καβάλας. Τους χορήγησε ότι είναι απαραίτητο. Παρά την φιλότιμη και χρονικά μεγάλη προσπάθεια, το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να ικανοποιεί. Προέκυψε ότι το πρόβλημα ξεκινά από το βυθό της θάλασσας.

Στη συνέχεια φθάνει στην επιφάνεια του νερού. Έτσι όσο πλαγκτόν κι αν απομακρύνθηκε, ακόμη τόσο ή και περισσότερο θα εμφανιστεί σύντομα. Προερχόμενο από το βυθό. Παίζει ρόλο η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας. Όχι τώρα αλλά τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι εθελοντές δήλωσαν ότι θα επανέλθουν.

Ταυτόχρονα αναζητούν κι άλλες μεθόδους παρέμβασης. Έτσι δεν αποκλείεται να απευθυνθούν στον ΟΛΚ, στο Λιμεναρχείο ακόμη και σε ειδικούς επιστήμονες. Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι τοπικό αφού διπλανές και παραδιπλανές παραλίες δεν το αντιμετωπίζουν. Το συγκεκριμένο πλαγκτόν έχει πράσινο χρώμα.

Διαβάστε επίσης