• 19 Απριλίου 2024,

Στα δικαστήρια ΟΛΚ- ΔΕΥΑΚ για την κατανάλωση νερού στο νέο λιμάνι

 Στα δικαστήρια ΟΛΚ- ΔΕΥΑΚ για την κατανάλωση νερού στο νέο λιμάνι

Το μεσημέρι της Παρασκευής συνεδρίασε στα γραφεία του το νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Ήταν μία ιδιαίτερη συνεδρίαση του πενταμελούς προσωρινού διοικητικού συμβουλίου στην οποία ο Πρόεδρος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος ήταν στην Καβάλα, τα υπόλοιπα τρία μέλη του συμβουλίου (και οι τρεις εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ) συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης από την Αθήνα. Η συγκεκριμένη εκκρεμότητα μη επικαιροποίησης του διοικητικού συμβουλίου οφείλεται στο ΤΑΙΠΕΔ. Το οποίο συνεχίζει να μην καθορίζει ημερομηνία έκτακτης γενικής συνέλευσης ώστε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚ να ενταχθεί ένας ακόμη πολίτης (επιλογή του ΤΑΙΠΕΔ) αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων (Επιμελητήριο, Λιμενεργάτες, σωματείο εργαζομένων στον ΟΛΚ). Στην ίδια διαδικασία οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ θα μειωθούν από 3 σε 1. Παρά ταύτα η συνεδρίαση την Παρασκευή έγινε κανονικά. Έπρεπε να γίνει αφού στο μήνα που μεσολάβησε συγκεντρώθηκαν διάφορα θέματα επί των οποίων έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις.

Το κυριότερο θέμα επί του οποίου πάρθηκε απόφαση έχει σχέση με την οικονομική διαφορά του Οργανισμού με τη ΔΕΥΑ Καβάλας. Η οικονομική διαφορά υφίσταται από πολύ καιρό κι αφορά κατανάλωση νερού στο νέο λιμάνι. Θα λυθεί στο δικαστήριο όπου μέχρι σήμερα Δευτέρα οι δύο πλευρές πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους (σύμφωνα και με τη νέα διαδικασία συζήτησης αυτού του είδους των αγωγών). Ο Οργανισμός αναγνωρίζει ένα μέρος του χρέους του στη ΔΕΥΑΚ αλλά υπάρχει διαφορά στο ποσό που πρέπει να πληρώσει για την κατανάλωση νερού ύδρευσης. Αμφισβητεί το συνολικό ποσό της χρέωσης. Την υπόθεση από τη νομική της πλευρά χειρίζεται και θα χειριστεί ως εκπρόσωπος του ΟΛΚ ο δικηγόρος Μανώλης Δημητριάδης. Άλλες αποφάσεις που πάρθηκαν την Παρασκευή έχουν σχέση με την εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Οργανισμού Λιμένα. Η κεντρική πανηγυρική εκδήλωση ορίστηκε για τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου. Είναι πολύ πιθανή η παρουσία σε αυτήν του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Έγινε δεκτή η αίτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας που θα νοικιάσει χώρο για να λειτουργήσει το γραφείο της στην πολυκατοικία ιδιοκτησίας του Οργανισμού. Σε διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας ας μην ξεχνάμε φιλοξενείται με την διαδικασία της μίσθωσης και η νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

*Ο κατάλογος του ΟΛΚ για τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2020 συνεχίζει να περιλαμβάνει 10 πλοία. Η αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πιθανό να συνεχιστεί κι έτσι τα κρουαζιερόπλοια στο τέλος ίσως είναι περισσότερα από 10. Με τα έως τώρα δεδομένα θα αρχίσουν να έρχονται από αρχές Μάη έως τον Νοέμβρη του 2020.

 

Διαβάστε επίσης