• 25 Απριλίου 2024,

Η διόρθωση της απόφασης για τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ξεχωρίζει στη σημερινή συνεδρίαση

 Η διόρθωση της απόφασης για τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ξεχωρίζει στη σημερινή συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα εικοστή ένατη φορά από την αρχή του έτους, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι μόνο 23. Το τελευταίο και 23ο φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την έως τώρα διαδικασία. Μία διαδικασία που αφορά τη νέα διοίκηση του δήμου. Σημειώνουμε ότι η σημερινή συνεδρίαση θα αρχίσει μία ώρα νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς από σήμερα το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάζει στη χειμερινή του ώρα. Στις 7 το απόγευμα. Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν θέματα συγκρότησης και άλλων επιτροπών που φαίνεται ότι για τη νέα διοίκηση είναι οι τελευταίες.

Το 23ο θέμα αφορά την ανάκληση προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τον ορισμό προέδρου και μελών διοικητικού συμβουλίου στη ΔΕΥΑ Καβάλας. Είναι η απόφαση που αμφισβητήθηκε και με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη από την παράταξη της κ. Δήμητρας Τσανάκα. Η διοίκηση του Δήμου έχει παραδεχθεί ότι σημειώθηκε λάθος συνεννόηση όταν καθαρογράφτηκε η απόφαση για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Καβάλας. Εκ των υστέρων προέκυψε ότι επί όσων αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα επακολούθησε τηλεφωνική συνεννόηση ανάμεσα στη διοίκηση και τον κ. Βαγγέλη Παππά. Για την οποία η πλευρά της κ. Τσανάκα δεν ήταν ενήμερη.  Με την πρωτοβουλία της η διοίκηση του δήμου θέλει να επανέλθει σε μία σωστή διαδικαστικά απόφαση για τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ χωρίς κάνεις να γνωρίζει την στάση που θα κρατήσει στο θέμα η παράταξη που έχει προσφύγει στην Αποκεντρωμένη.

Τα άλλα θέματα που ξεχωρίζουν είναι η νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου, η συζήτηση αίτησης του μισθωτή του πάρκινγκ στη Ροδόπη για την παράταση ή όχι της μισθώσεως του. Το θέμα δεν συζητήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω απουσίας του Δημάρχου. Θα συζητηθεί θέμα για την καταγγελία ή όχι της σύμβασης του μισθωτή του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη συνοικία της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ). Επί του ζητήματος αυτού έχει γνωμοδοτήσει ομόφωνα θετικά το τοπικό συμβούλιο Καβάλας ενώ ο μισθωτής φέρεται να οφείλει χρήματα συνολικού ποσού 30.000 ευρώ. Τροποποιείται πέμπτη φορά το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Το 17ο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η συνηθισμένη έγκριση διοργάνωσης και συμμετοχής του Δήμου Καβάλας σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης