Στα επείγοντα του Νοσοκομείου επειδή τον «χτυπούσαν» τα παπούτσια!

 Στα επείγοντα του Νοσοκομείου επειδή τον «χτυπούσαν» τα παπούτσια!

Ο μήνας Οκτώβριος που σε λίγες ημέρες τελειώνει, είναι για όλη την Ελλάδα -και για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας- μηνάς κορωνοϊού.

Μέχρι και το βράδυ της  Τρίτης 27 Οκτώβρη τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ήταν 94. Έχει καταρριφθεί δηλαδή το προηγούμενο ρεκόρ των 88 κρουσμάτων τον μήνα Αύγουστο. Πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας «φλερτάρει» με τα 100 κρούσματα το μήνα καθώς για τον Οκτώβριο απομένουν λίγες ακόμη ημέρες. Στις οποίες φυσικά και θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα.

Το μεσημέρι της Τρίτης το Νοσοκομείο Καβάλας ανακοίνωσε αποτελέσματα από 104 δείγματα (!) κάποια από αυτά ήταν δείγματα από επανεξεταζόμενους πολίτες. Οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν κάνει το τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Σε αρκετές περιπτώσεις ακολουθείται η ίδια διαδικασία γίνονται δηλαδή επανεξετάσεις. Κάτι ανάλογο θα γίνει αύριο με το προσωπικό του Νοσοκομείου που ήταν σε στενή επαφή με τη νοσηλεύτρια- βεβαιωμένο κρούσμα. Μέσω της επανεξέτασης, ανακοινώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό δημοτικός υπάλληλος. Οι συνάδελφοί του που επανεξετάστηκαν (μεταξύ αυτών και ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης) περιμένουν αποτελέσματα.  Ο δεύτερος θετικός στον κορωνοϊό δημοτικός υπάλληλος είναι συνάδελφός της γυναίκας που βρέθηκε προ ημερών θετική, καθώς εργάζονταν μαζί της. Σε διοικητική υπηρεσία του Τμήματος Καθαριότητας, στο γκαράζ του Δήμου. Ανέβασε πυρετό τις προηγούμενες ημέρες. Την Τρίτη έγινε επίσης γνωστό ότι παύει να λειτουργεί προσωρινά το πρώην ΤΕΒΕ Καβάλας επί της οδού Ομονοίας. Σήμερα ΕΦΚΑ- μη μισθωτών. Εκεί έγινε και απολύμανση. Υπάρχει ένα βεβαιωμένο κρούσμα και αναμένονται αποτελέσματα για ένα ακόμη.

Σήμερα επαναλειτουργεί το Ε1 τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου και τη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει η Δ’  τάξη του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Καρυάς. Άλλες εκκρεμότητες με τμήματα σχολείων σε αναστολή εκτός από τα δύο προαναφερθέντα τμήματα, δεν υπάρχουν. Όλοι εύχονται να μην υπάρξουν στο μέλλον.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής το πρωί της Τρίτης μίλησε η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κατερίνα Πετράκη. Σχολίασε όλα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο με τα κρούσματα κορωνοϊού. Σχολίασε επίσης το θετικό κρούσμα σε συνάδελφο της νοσηλεύτρια. Μεταξύ άλλων η Κατερίνα Πετράκη είπε: «Η συνάδελφός μου αρχικά κι ενώ δούλευε στο νοσοκομείο ανέβασε πυρετό. Γενικά έχει ήπια συμπτώματα. Αμέσως έφυγε με αναρρωτική άδεια που ισχύει από το προηγούμενο Σάββατο. Περιμέναμε ότι θα υπάρξει κρούσμα μεταξύ μας αν και προσπαθούσαμε ακόμη και σήμερα προσπαθούμε, να το αποφύγουμε. Το πρόβλημα είναι η διασπορά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε που κόλλησε η νοσηλεύτρια. Ξέρουμε ότι δεν μετέδωσε τη νόσο εντός του νοσοκομείου. Συνεχίζουμε και προσέχουμε. Γενικά η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω του ότι έχουν αυξηθεί πολύ τα περιστατικά με πυρετό που κάθε μέρα έρχονται στο νοσοκομείο και θεωρούνται ύποπτα. Δεν γνωρίζουμε τις αντοχές του συστήματος. Στο νοσοκομείο έγιναν 50 προσλήψεις προσωπικού το τελευταίο διάστημα αλλά είχαν συσσωρευτεί πάρα πολλά κενά από συναδέλφους μας που συνταξιοδοτούνταν, αποχωρούσαν και δεν αντικαταστάθηκαν. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη αγωνία για το χειμώνα. Καλούμε τους πολίτες να μην έρχονται στο νοσοκομείο για ασήμαντο λόγο. Φέρνω ως παράδειγμα ένα πρόσφατο περιστατικό. Τις προάλλες που ήμουν και εγώ στην εργασία μου, στις 2 το βράδυ, μας επισκέφθηκε πολίτης ο οποίος ενοχλούνταν από τα παπούτσια του. Τον «χτυπούσαν». Είχε φουσκάλα στο πόδι, ζήτησε να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα!».

 

 

Διαβάστε επίσης