Στα ίδια η Καβάλα, χειρότερα Δράμα και Ξάνθη

 Στα ίδια η Καβάλα, χειρότερα Δράμα και Ξάνθη

Με 39 ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού και 4 στη ΜΕΘ ήταν χθες το μεσημέρι το Νοσοκομείο Καβάλας.

Αριθμητικά τα δεδομένα ήταν ίδια με αυτά της προηγούμενης μέρας. Λίγο καλύτερη ήταν η κατάσταση στα τεστ, έγιναν 73 με λιγότερα θετικά. Μόνο 9.

Εν τω μεταξύ χθες η 4η ΥΠΕ έδωσε νέα στοιχεία στη δημοσιότητα για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της, μεταξύ των οποίων και το Νοσοκομείο Καβάλας (πηγή ΑΠΕ):

Στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ ο συνολικός αριθμός νοσηλευόμενων λόγω Covid-19 σε απλές κλίνες ανέρχεται σε 293, εκ των οποίων οι 222 (75,8%) ανεμβολίαστοι και οι 71 (24,2%) εμβολιασμένοι.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων με απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνο ανέρχεται σε 37, εκ’ των οποίων 31 ανεμβολίαστοι (ποσοστό 83,8%) και έξι εμβολιασμένοι (16,3%), ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 51 ασθενείς εκ’ των οποίων 48 ανεμβολίαστοι (94,1%) και τρεις εμβολιασμένοι (5,9%).

Δεν υπάρχει αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα, σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν έχει πειστεί για τα οφέλη του εμβολιασμού, ενώ ζουν στις πλέον βεβαρημένες περιοχές, προειδοποίησε την Πέμπτη η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ειδικά για Ξάνθη και Δράμα η Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για σημαντική αύξηση νοσηλειών – θνητότητας, ενώ παρατηρείται μετατόπιση του επιδημιολογικού κινδύνου σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με αύξηση νοσηρότητας και κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης