• 6 Μαΐου 2024,

«Στα Λουτρά Ελευθερών κάναμε καθαρό και αδιάβλητο διαγωνισμό»

 «Στα Λουτρά Ελευθερών κάναμε καθαρό και αδιάβλητο διαγωνισμό»

Ανάρτηση υπήρξε το βράδυ της Τρίτης στην ιστοσελίδα της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετικά με τη λειτουργία των Λουτρών Ελευθερών κατά τη δεκαετία του ’30. Λόγω της συγκεκριμένης αφορμής άρχισε μια ολόκληρη διαδικτυακή συζήτηση αφού σήμερα τα Λουτρά Ελευθερών βρίσκονται σε κατάσταση χειρότερη από τότε. Υπάρχει ωστόσο ελπίδα διότι έχει βρεθεί επενδυτής, ο οποίος περιμένει την έγκριση των φιλόδοξων σχεδίων του ώστε να μπουν σε φάση υλοποίησης.

Αυτή στάθηκε και η αφορμή να συνομιλήσουμε με τον αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, που ως πρόεδρος της Εργοανάπτυξης χειρίστηκε το θέμα του διαγωνισμού μέσω του οποίου βρέθηκε επενδυτής. Ο κ. Ιωσηφίδης έκανε λόγο για μια επένδυση «κολοσσό» προϋπολογισμού τριάντα εκατομμυρίων ευρώ, που προβλέπει ανακαίνιση κτηρίων και κατασκευή καινούργιων.

Γνωρίζοντας λεπτομέρειες των πρωτοβουλιών του επενδυτή, τον οποίων όπως διευκρίνισε δεν εκπροσωπεί, ο κ. Ιωσηφίδης μας ενημέρωσε πως ο πλήρης φάκελος κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία από το φθινόπωρο του 2018 και βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης. Το χρονοδιάγραμμα που περιέγραψε ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρεται σε έναρξη των εργασιών το αργότερο το φθινόπωρο του 2019 και λειτουργία των νέων Λουτρών Ελευθερών το 2021, ή ακόμη και στο τέλος του 2020.

Η επένδυση εξελίσσεται πολύ καλά, σημείωσε ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, τονίζοντας με το γνωστό δυναμισμό που τον διακρίνει ότι επί των ημερών του η Εργοανάπτυξη πραγματοποίησε ένα καθαρό και αδιάβλητο διαγωνισμό. Εγώ, κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, ανέλαβα τη συγκεκριμένη υπόθεση και τα Λουτρά Ελευθερών σε κατάσταση απαξίωσης.

Διαβάστε επίσης