• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Στα… βράχια το κτήριο διοίκησης των διοδίων

 Στα… βράχια το κτήριο διοίκησης των διοδίων

Πριν από λίγες ημέρες η ΠΡΩΙΝΗ αναφέρθηκε σε δύο εναλλακτικά σενάρια τα οποία εξετάζει η Εγνατία Οδός ΑΕ και αφορούν στην όσο το δυνατό γρηγορότερη κατασκευή και λειτουργία του σταθμού των διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας. Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης επιβεβαιώνει ότι εξετάζεται σενάριο ώστε το κτήριο διοίκησης να κατασκευαστεί απέναντι από το σημείο όπου θεμελιώθηκε (παράκαμψη Καβάλας).

Πρόκειται για μία βραχώδη περιοχή που βρίσκεται ουσιαστικά πάνω από το δρόμο της Εγνατίας οδού και είναι απορίας άξιο πώς η εταιρεία θα μπορέσει να κατασκευάσει το συγκεκριμένο κτήριο στα βράχια. Απέναντι από το σημείο όπου υπάρχουν τα θεμέλια του κτηρίου διοίκησης υπάρχει λόφος επί του οποίου έχουν ήδη κατασκευαστεί τρία πατάρια, ένα έργο για την αποφυγή των κατολισθήσεων.

Ο Απόστολος Αντωνούδης εννοεί ότι κάπου εκεί θα επιχειρηθεί να κατασκευαστεί το κτήριο των διοδίων, ώστε το σημείο να μην αλλάξει. Με αυτόν τον τρόπο η Εγνατία Οδός ΑΕ θα αποφύγει τις διαδικασίες της απαλλοτρίωσης, επιπλέον της αρχικής για την οποία έτσι κι αλλιώς διαφωνεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη η Εγνατία Οδός κατέθεσε νέο φάκελο στο Δασαρχείο ζητώντας άδεια επέμβασης. Ο πρόεδρος αφήνει να εννοηθεί ότι η καινούργια πρόταση αφορά στην κατασκευή του κτηρίου διοίκησης των διοδίων στο σημείο απέναντι από το σημερινό.

Αν το Δασαρχείο δε δώσει την άδεια επέμβασης τα διόδια θα μετακινηθούν σε νέο σημείο, το οποίο η Εγνατία Οδός ΑΕ ακόμη δεν έχει επιλέξει. Εκ μέρους της εταιρείας εκφράζεται αισιοδοξία ότι το Δασαρχείο θα δώσει τη ζητούμενη άδεια, προκειμένου να κατασκευαστεί το κτήριο διοίκησης των διοδίων σε μία ομολογουμένως ακατάλληλη περιοχή, που όμως με το απαραίτητο τεχνικό έργο είναι δυνατό να φιλοξενήσει και κτήριο.

 

 

Διαβάστε επίσης