• 17 Μαΐου 2024,

Σταθερό μήνυμα της αγοράς στους καταναλωτές: Προτιμήστε τους μικρομεσαίους!

 Σταθερό μήνυμα της αγοράς στους καταναλωτές: Προτιμήστε τους μικρομεσαίους!

Της επόμενες ημέρες, τις τελευταίες δηλαδή της Μεγάλης Εβδομάδας, αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση στην αγορά της Καβάλας.

Είναι κάτι που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι που θεωρούν βέβαιο ότι θα συμβεί οι επαγγελματίες μικρομεσαίοι. Σχετικά με τις τιμές, υπάρχει μικρή αύξηση στην τιμή του αρνιού και του κατσικιού από τα κρεοπωλεία.

Του ντόπιου δηλαδή κρέατος. Τα προϊόντα στα ζαχαροπλαστεία πωλούνται όπως πέρσι τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει και από τις δηλώσεις στην Πρωινή τόσο του προέδρου των κρεοπωλών όσο και του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών κ. Θόδωρου Χατζηχρήστου.

Ο Θόδωρος Χατζηχρήστος είπε μιλώντας στην Πρωινή ότι η αύξηση στη διεθνή τιμή του κακάο ναι μεν υπάρχει και είναι μεγάλη, προς το παρόν δεν επηρεάζει τα προϊόντα προς κατανάλωση και εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Δήλωσε επίσης ότι όλα τα προϊόντα των ζαχαροπλαστείων της Καβάλας πωλούνται στις τιμές του προηγούμενου Πάσχα. Γενικότερα στις τιμές που ξέρουμε για την περίοδο που διανύουμε. Ο Θόδωρος Χατζηχρήστος μία ακόμη φορά εύχεται στους καταναλωτές καλό Πάσχα, ζητά να προτιμήσουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες στην αγορά.

Θυμίζοντας ότι για τα ζαχαροπλαστεία ειδικά οι ώρες λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών, θα είναι πολλές καθώς δεν προβλέπεται να κλείσουν ακόμα και ανήμερα του Πάσχα. «Ανταπόκριση» για το τι συμβαίνει στα κρεοπωλεία του Νομού Καβάλας έδωσε μιλώντας την Πρωινή ο πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών Κώστας Κεχαγιάς.

Αμέσως ανέφερε ότι η τιμή ανά κιλό για το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκε λόγω της περιορισμένης προσφοράς ζώων. Έτσι ενώ υπολογίζονταν μια τιμή κοντά στα 13€ το κιλό πλέον έφτασε κοντά στα 15€ το κιλό.

Μιας και τα ζώα των κτηνοτρόφων της περιοχής είναι λίγα. Ενοχλημένοι είναι και φέτος οι κρεοπώλες για την τακτική των σούπερ μάρκετ καθώς όπως ισχυρίζεται ο κ. Κεχαγιάς πωλούν τα αρνιά και τα κατσίκια στην τιμή που οι κρεοπώλες αγοράζουν αυτά τα προϊόντα.

Παρά το ότι η κίνηση είναι ικανοποιητική και θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα, παρουσιάζεται απαισιόδοξος. Όπως εξηγεί τα ζώα των κτηνοτρόφων του Ν. Καβάλας λιγοστεύουν και τα πράγματα για αυτούς δυσκολεύουν. Κατ’ επέκταση ίδια δυσκολία είναι πιθανό να εμφανιστεί το επόμενο διάστημα και τα κρεοπωλεία.

Διαβάστε επίσης