• 19 Απριλίου 2024,

 Στάθης Καμαράκης στους 93,7: « Το μεγάλο πρόβλημα στην Καβάλα η υλικοτεχνική υποδομή»

  Στάθης Καμαράκης στους 93,7: « Το μεγάλο πρόβλημα στην Καβάλα η υλικοτεχνική υποδομή»

Συνέντευξη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ παραχώρησε στους 93,7 και στο Τάσο Πατσίδη ο προπονητής του Αστέρα Στάθης Καμαράκης. Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα θέματα που αφορούν το μπάσκετ της Καβάλας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Είναι μια καλή φουρνιά που μπορεί να βασιστεί ο Αστέρας στο μέλλον;

Απάντηση: Πρώτα απ` όλα θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Αστέρα μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ με αυτό το πολύ καλό κλίμα. Έκανα εγώ το «γυάλισμα». Πριν από μένα πολλοί προπονητές όπως ο Σχοινάκης, ο Αϊβαζίδης, ο Μαγιάννης δουλέψανε πάνω σε αυτά τα παιδιά για να μπορέσουν να τα φέρουν σε αυτό το επίπεδο και να κάνουνε πρωταθλητισμό μαζί μου. Έχουν προδιαγραφές να παίξουν άλλωστε ο Αστέρας βασίζεται πάνω σε αυτά τα παιδιά.

Ερώτηση: Σχεδιάσατε το καλοκαίρι να κάνετε πρωταθλητισμό στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα; Ηταν αυτοσκοπός η κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Απάντηση:  Δε μπορείς να κάνεις κατάκτηση του πρωταθλήματος αν δεν δώσεις μεγάλη βαρύτητα στην ατομική τεχνική. Ξεκινήσαμε από αυτόν τον τομέα με διπλές προπονήσεις σε καθημερινή βάση. Από τη μέρα που ξεκινήσαμε σιγά- σιγά βελτιωνόμαστε και πιστεύω ότι σ` ένα μήνα που είναι το επόμενο θα έχουμε βελτιωθεί περισσότερο. Δεν μπορείς να βγεις πρώτος αν αυτό δεν το εμφυσήσεις. Απο την πρώτη μέρα είπα στα παιδιά ότι εγώ είμαι εδώ να σας μάθω μπάσκετ και να βγούμε πρωταθλητές.

Αλλιώς δε θα γινόταν αυτή η προσπάθεια.  Κάναμε σκάουτινγκ και μας βγήκε αληθινό ότι θα παίξουμε με τον Αρίωνα.

Ερώτηση: Μπορεί αυτή η ομάδα να προκριθεί στην τελική φάση;

Απάντηση: Πιστεύω ότι μπορεί. Θα γίνει τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη η ημιτελική φάση και θα προετοιμαστούμε πολύ καλά. Τώρα τους δώσαμε μερικές μέρες  εκτός προπόνησης για να μπορέσουν λίγο τα παιδιά να συνέλθουν ενώ δυο παίκτες μας είναι και στο ανδρικό.  Θα αρχίσουμε από την Τρίτη μέρα του Πάσχα σε φουλ ρυθμούς. Τώρα προσπαθούμε με την ομάδα  νεανίδων να προκριθούμε στην τελική φάση. Προπονητής είναι ο Αϊβαζίδης και εγώ βοηθάω την προσπάθεια. Έτσι πρέπει να είναι οι ομάδες.

Ερώτηση:  Τι αλλαγές υπάρχουν στο Καβαλιώτικο μπάσκετ από την εποχή που ήσασταν προπονητής στον ΑΟΚ στη Β` Εθνική μέχρι τώρα;

Απάντηση: Τότε ήταν το μεράκι και ο ρομαντισμός του ΑΟΚ αλλά και του Αστέρα και του Ηρακλή. Αυτός ο ρομαντισμός υπάρχει τώρα στον Αστέρα και την είχαμε παλιά στον ΑΟΚ. Θέλουμε να παίζουνε τα δικά μας παιδιά.  Να δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα παιδιά και να βάλουμε κάποιους έτοιμους παίκτες  μέσα που θα κάνουν τη διαφορά, όχι πολλούς στον αριθμό.  Το μεγάλο πρόβλημα είναι η υλικοτεχνική υποδομή. Δεν έχουμε γήπεδα. Αυτά τα παιδιά όλο το χειμώνα κάνανε προπόνηση στο 3ο Γυμνάσιο/Λύκειο και ευχαριστούμε που μας παραχωρούσαν το κλειστό. Πολλές φορές δεν είχαμε θέρμανση, δεν έκαναν ζεστό  μπάνιο τα παιδιά. Παρόλα αυτά δεν έλειπε κανένας από τον προπόνηση.  Πρέπει να υπάρξουν γήπεδα στην Καβάλα.

Χρειάζονται δυο τρια περιφερειακά γήπεδα και όχι ένα μεγάλο. Στη Γεωργιανή κάναμε προπονήσεις και είχαμε ζεστό νερό. Ευχαριστώ τη διοίκηση της ομάδας και το Δήμο Παγγαίου.

Ερώτηση:  Το ανδρικό του Αστέρα μπορεί να φτάσει στη Γ` Εθνική;

Απάντηση: Είναι πολύ δύσκολο. Ας μη γελιόμαστε. Ο Πανσερραϊκός είναι μια ομάδα η οποία έχει ένα μπάτζετ 50- 70 χιλιάδων ευρώ ενώ αντίθετα ο Αστέρας δεν έχει καθόλου μπάτζετ.  Είναι μόνο με δουλειά και με δικά του παιδιά. Ο Πανσερραϊκός έχει άλλο δρόμο, άλλο σκεπτικό. Είναι μεγάλη επιτυχία που ο Αστέρας έφτασε στο ανδρικό μέχρι εδώ.

Ερώτηση:  Μπορεί να τα καταφέρει η Ενωση και να μείνει τελικά στην Α2 κατηγορία;

Απάντηση: Είναι πολύ δύσκολο. Πάρα πολύ δύσκολο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες  που γίνονται. Στην Α2 είναι πολύ απλό. Όλα εξαρτιούνται από το ρόστερ που θα κάνεις.  Αν κάνεις ρόστερ καλό τότε θα πας πολύ καλά εκτός αν έχεις τραυματισμούς όπως αυτή τη στιγμή η Ελευθερούπολη που είναι μεγάλοι. Το μπάτζετ παίζει μεγάλο ρόλο στην Α2. Παίζουν μεγάλο ρόλο οι επιλογές. Δεν μπορείς να έχεις μόνο νεανική ομάδα η μόνο μεγάλους και έμπειρους παίκτες. Χρειάζονται με μια ομάδα με εργαλεία που θα σου δίνουν νίκες και εκτός έδρας.

 

 

Διαβάστε επίσης