• 20 Μαΐου 2024,

Στέλιος Λουτρούκης: Ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης είναι ο πιο ικανός

 Στέλιος Λουτρούκης: Ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης είναι ο πιο ικανός

Ο συμπολίτης μηχανικός Στέλιος Λουτρούκης είναι γνωστός στην Καβάλα. Άνθρωπος του ιδιωτικού τομέα.

Πρώτη φορά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Γιατί; Γιατί όπως παραδέχεται είναι από αυτούς που προέτρεψαν τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας.

Η συνέντευξη

Ερ: Επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Χρυσανίδη. Ποιοι ήταν οι λόγοι;

Απ: Ο κ. Χρυσανίδης συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένας εξαιρετικός Δήμαρχος. Είναι ικανό άτομο, έχει πετύχει στη ζωή του πολλά πράγματα.  Είναι δοκιμασμένος Δήμαρχος, έχει περάσει από την τοπική αυτοδιοίκηση με πολύ αξιόλογο έργο.  Έχει διάθεση να δουλέψει. Όλα αυτά είναι προϋποθέσεις για να είναι κάποιος ένας επιτυχημένος Δήμαρχος.

Ερ: Πρώτη φορά είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος;

Απ: Ακριβώς. Το είχαμε συζητήσει στο παρελθόν. Πολλές φορές τον παρακινούσα να είναι υποψήφιος δήμαρχος γιατί γνωρίζω τις δυνατότητες του.

Δεν μπορώ να παρακινώ, χωρίς να συμμετέχω ο ίδιος. Πήγα οπότε και αυτοπροτάθηκα.

Ερ: Πως είναι η προεκλογική δραστηριότητα; Ποια είναι η αντίδραση που εισπράττει  από τον κόσμο ο κ. Λουτρούκης;

Απ: Με πολλούς ανθρώπους που μιλώ αντιλαμβάνονται τις ικανότητες που έχει ο κ. Χρυσανίδης. Μου το λένε αυτό. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να υπολογίσω τι μπορεί να συμβεί. Δεν νομίζω ότι κάποιος με ασφαλή τρόπο μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Έχω αυτή την αίσθηση. Βέβαια όλοι πιστεύουν ότι θα πάνε καλά.

Ερ: Υπάρχουν δημοσκοπήσεις, υπάρχουν στοιχηματικές αποδόσεις. Δίνετε βάση σε αυτά;

Απ: Υπάρχουν όντως. Όχι δεν δίνω βάση. Ειδικά αυτές οι εκλογές είναι πάρα πολύ «σκοτεινές». Υπάρχουν πάρα πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι μπορεί  να επηρεάσουν και αυτοί σε κάποιο βαθμό την εκλογή του Δημάρχου. Υπάρχουν οι προσωπικοί ψήφοι. Ειλικρινά όμως δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ίσως έχουν δίκαιο οι στοιχηματικές. Δεν ξέρω, αυτό θα φανεί την Κυριακή το βράδυ.

Ερ: Δεν μπορείς να πιάσεις το σφυγμό, έχει μεγαλώσει η Καβάλα.

Απ: Είναι και οι οικισμοί γύρω από την πόλη  οι οποίοι θα επηρεάσουν και αυτοί την εκλογή. Υπάρχουν οικογένειες, υπάρχουν άνθρωποι, δεν μπορείς με ακρίβεια να προβλέψεις.

Ερ: Πολλές φορές και ο κόσμος δε λέει την αλήθεια.

Απ: Αν ο κόσμος θέλει να ψηφίσει τον πιο ικανό, πρέπει να μας ψηφίσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν θέλω να μειώσω τους συνυποψήφιους που και αυτοί  θέλουν το καλύτερο αλλά αποδεδειγμένα αυτός που έχει κάνει το μεγαλύτερο έργο, είναι ο κ. Χρυσανίδης. Με μεγάλη διαφορά από τους άλλους.

Ερ: Θα έπρεπε να είναι λιγότεροι οι υποψήφιοι; Τι δείχνει αυτό το πράγμα, διάθεση για προσφορά ή υπερβολική αισιοδοξία;

Απ: Ίσως είναι διάθεση για προσφορά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται. Αν δείτε τους συσχετισμούς, θα δείτε ότι είναι άνθρωποι που έχουν και πάλι ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είτε έμμεσα, είτε άμεσα.

Ερ: Υπάρχει κάτι κομματικό, πολιτικό σε αυτές τις εκλογές;

Απ: Πιστεύω πως σε αυτές τις εκλογές, όχι.  Μετά τις βουλευτικές κάποιος θα καταλάβει ότι ο κόσμος δεν έχει στενά κομματικά όρια. Ψηφίζει αυτό που θεωρεί ικανό.

Διαβάστε επίσης