Στη 01.30 το πρωί της Τρίτης τέλειωσε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

 Στη 01.30 το πρωί της Τρίτης τέλειωσε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Στη 01.30 τα ξημερώματα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κι ιδιαίτερα κουραστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Πολλά θέματα αποσύρθηκαν επειδή την ώρα που έπρεπε να παρθεί απόφαση δεν υπήρχε στην αίθουσα η αυξημένη απαρτία που απαιτούνταν για αυτά. Ήταν λογικό. Το «προχωρημένο» της ώρας έκανε αρκετούς συμβούλους να αποχωρίσουν αφού την επόμενη μέρα είχαν δουλειά.

Η πρώτη συνεδρίαση από τις δύο συνεδριάσεις άρχισε λίγο μετά τις 7.30. Τέλειωσε μέσα σε λίγα λεπτά. Η δεύτερη και με πολλά θέματα, άρχισε αμέσως μετά. Ουδείς περίμενε ότι θα έχει τόσο μεγάλη διάρκεια.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε χθες το πρωί ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μανώλης Κελαϊδάκης:

« Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να γίνουμε δημοτικό συμβούλιο. Παίζει ρόλο η οργάνωση που δεν υπάρχει, η αλλαγή της νομοθεσίας και η έλλειψη συνεννόησης. Από την αίθουσα έφυγα στο τέλος της συνεδρίασης όταν το ρολόι έδειχνε 01.33. Στο τέλος δεν υπήρχε αυξημένη απαρτία που χρειάζονταν σε κανονιστικά θέματα. Όλα αυτά σε κάνουν να μετανιώνεις που ασχολείσαι με τα κοινά».

Ο κ. Κελαϊδάκης αναφέρθηκε σε συζητήσεις θεμάτων (επί 45 λεπτά) που τελικά αποσύρθηκαν. «Είναι πιθανό και την επόμενη φορά που αυτά θα επανέλθουν, πάλι να συζητάμε ώρα» τόνισε. Μίλησε – καλοπροαίρετα όπως τόνισε- για την απειρία του προέδρου Κώστα Πεφάνη και για τη συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων που δεν γίνεται. Άφησε να εννοηθεί ότι η συνεννόηση πρέπει να υπάρχει με πρωτοβουλία της διοίκησης.

Ο πρώην πρόεδρος κ. Γιώργος Γραμμένος χαρακτήρισε τη προχθεσινή συνεδρίαση πολύωρη, σημειώνοντας ότι για πολλά θέματα «… έπρεπε να προηγηθούν συνεννοήσεις. Αν υπήρχαν θα τελειώναμε πιο γρήγορα». Ο κ. Γραμμένος αποχώρησε από τη συνεδρίαση τα μεσάνυχτα.

Στο θέμα των προσφύγων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα των συνοικιακών συλλόγων. Το έθεσε υπόψη του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του συλλόγου του Περιγιαλίου, ζητώντας ο Δήμος Καβάλας να οργανώσει κι άλλη διαμαρτυρία για να μην έρθουν επιπλέον πρόσφυγες. Ο κ. Μουριάδης μετέφερε στο σώμα- χωρίς να τις πιστεύει- υποσχέσεις που έλαβε από τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πρόσκληση στον Περιφερειάρχη και ενημέρωση του για τα δεδομένα στην περιοχή του Περιγιαλίου ζήτησε η κ. Τσανάκα. Ο κ. Μουριάδης είπε επίσης ότι δεν μπορεί- προς το παρόν- να υπάρξει νομική ενέργεια αφού δεν έχει ολοκληρωθεί στο Κτηματολόγιο η μεταγραφή έκτασης εντός του στρατοπέδου που είναι δημοτική. «Προς το παρόν δεν έχουμε νομικό έρεισμα» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκροτήθηκαν διάφορες δημοτικές επιτροπές με τον κ. Πεφάνη να είναι πρόεδρος σε αυτήν του τουρισμού.

Η κ. Έλσα Βακιρτζή είναι πρόεδρος στην επιτροπή ισότητας των φύλων. Ο κ. Γραμμένος δήλωσε στην Πρωινή ότι έγινε πολύ συζήτηση για τα μέλη επιτροπών, που με την προηγούμενη σύνθεση τους δεν είχαν συνεδριάσει καμία σχεδόν φορά στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής!

Εγκρίθηκε με αρνητική ψήφο του κ. Ποτόλια ο νέος κανονισμός διαφήμισης. Ο κ. Ποτόλιας ενοχλήθηκε και το δήλωσε επειδή ως κακό παράδειγμα διαφήμισης παρουσιάστηκε από πολλούς συναδέλφους του η αφισοκόλληση που κάνει για τις εκδηλώσεις του το ΚΚΕ.

 

Διαβάστε επίσης