Στη δικαιοσύνη οι εναέριοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών;

 Στη δικαιοσύνη οι εναέριοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών;

Μπορεί η φετινή διαδικασία καταπολέμησης των κουνουπιών να έχει ήδη αρχίσει χρηματοδοτούμενη από κονδύλια της προηγούμενης συμβάσεως. Με αρκετά προβλήματα όμως φαίνεται ότι προχωρά η νέα σύμβαση για το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών από την περιφέρεια ΑΜΘ, όπως μας ενημέρωσε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς. Μεταφέροντάς μας πληροφορίες λόγω της συμμετοχής του στην περιφερειακή οικονομική επιτροπή, διαφαίνεται ότι στη δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει εταιρεία η οποία απορρίφθηκε από το διαγωνισμό για το έργο των εναέριων ψεκασμών.

Η εταιρεία που απορρίφθηκε από τη διαδικασία εναέριων ψεκασμών εκτιμά πως η νέα σύμβαση περιέχει «φωτογραφικές» διατάξεις, όπως για παράδειγμα ο όρος να διαθέτει τέσσερα ελικόπτερα ο ανάδοχος του έργου. Από την άλλη, οι όροι της συμβάσεως για την επίγεια καταπολέμηση ήταν έτσι διαμορφωμένοι ώστε να μην επιτρέπουν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων.

Ο κ. Γρανάς διευκρίνισε ότι η σύμβαση θα υπογραφεί και το έργο θα αρχίσει να εκτελείται, φαίνεται όμως ότι βάσει των πληροφοριών το σκέλος της εναέριας καταπολέμησης θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

 

Διαβάστε επίσης