Οι διαβάσεις ξεβάφουν σε χρόνο ρεκόρ!

 Οι διαβάσεις ξεβάφουν σε χρόνο ρεκόρ!

Ως δικαιολογημένες χαρακτήρισε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα τις διαμαρτυρίες ακροάτριας του ραδιοφώνου της ΠΡΩΙΝΗΣ αναφορικά με τις προβληματικές διαβάσεις και το πόσο ταχύτατα αυτές ξεβάφουν. Η δήμαρχος σημείωσε ότι την ίδια δυσάρεστη διαπίστωση έκαναν και οι υπεύθυνοι του δήμου και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω την αίσθηση ότι κάνουν τις διαγραμμίσεις με νερομπογιά».

Τα σχετικά παράπονα διατυπώθηκαν στην ανάδοχο εργολάβο του έργου από τη Θεσσαλονίκη, που κέρδισε το διαγωνισμό. Η ίδια εργολάβος έχει αναλάβει και άλλο δημοτικό έργο, γεγονός δυσάρεστο για το δήμο αφού η εντοπιότητα κάποιου επαγγελματία θα εξυπηρετούσε καλύτερα τη συνεργασία κι επίβλεψη των έργων. Ο δήμος θα διαμαρτυρηθεί εντόνως για την κακοτεχνία και δε θα παραλάβει το έργο, ενώ δεν πρόκειται να αποπληρώσει το έργο εάν δεν εκτελεστεί ορθά. Επιπλέον, εάν δεν εκτελεστούν σωστά οι εργασίες των διαγραμμίσεων είναι σίγουρο ότι σε ένα περίπου χρόνο θα πρέπει να επανεκτελεστούν. Κάτι που θα προκαλέσει προβλήματα στο δήμο λόγω διαδικαστικών ζητημάτων και έλλειψης ευελιξίας του δημοσίου.

Η δήμαρχος εξέφρασε τις φοβίες της και για τα αποτελέσματα του έτερου έργου που έχει αναλάβει η εργολάβος και αφορούν στην κάλυψη των λακκουβών στους δρόμους. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι τόσο περίπλοκες, ώστε ακόμη και η νόμιμη κήρυξη ενός εργολάβου ως έκπτωτου διαρκεί περίπου δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης