Αόριστες υποσχέσεις Μαρκόπουλου για το απαραίτητο έργο συντήρησης του Αμφιθεάτρου

 Αόριστες υποσχέσεις Μαρκόπουλου για το απαραίτητο έργο συντήρησης του Αμφιθεάτρου

Το αμφιθέατρο του διοικητηρίου χρήζει έργου συντήρησης, κάτι που έχει χαρακτηρισθεί ως απαραίτητο και επιδιώκεται αρκετό διάστημα. Για το θέμα μας μίλησε από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, εξηγώντας πως έχει δρομολογηθεί σειρά παρεμβάσεων εντός του 2017 προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργικότητα του χώρου. Θα πρέπει δηλαδή να αποκτήσει ικανοποιητικό σύστημα ψύξεως για τους θερινούς μήνες, ομοίως σύστημα θέρμανσης για τους χειμερινούς μήνες, αλλά και να αποδεικνύεται εξυπηρετικός για τη σωρεία των εκδηλώσεων που φιλοξενεί, όπως και να ανταποκρίνεται σε μία πιο καλαίσθητη εικόνα.

Ο κ. Μαρκόπουλος όμως αποσαφήνισε ότι εντελώς διαφορετική είναι η λογική της οικονομικής διαχείρισης σε μια οικογένεια κι εντελώς διαφορετική στο ελληνικό δημόσιο. Η δρομολόγηση κι εκτέλεση ενός έργου, ακόμη και μικρού σε εύρος, απαιτεί ένα σύνολο διαδικασιών και διατυπώσεων. Είναι ανέφικτο να εξοικονομηθούν για παράδειγμα κονδύλια από τον τομέα των εκδηλώσεων κι αυτά να διοχετευθούν στην εκτέλεση κάποιου έργου. Ως γνωστό, τα αντίστοιχα κονδύλια «σκλαβώνονται» στους ανάλογους κωδικούς και απαγορεύεται η μετακίνησή τους. Η γραφειοκρατική διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί είναι πολύ δυσκολότερη από το ουσιαστικό έργο που πρέπει να εκτελεσθεί. Πλείστες όσες απαραίτητες δράσεις συνήθως προσκρούουν πάνω στο δημόσιο λογιστικό σύστημα και σε δυσκίνητες διαδικασίες που είναι αδύνατο να παρακαμφθούν

Ακόμη και το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι δύσκολο να προσδιορισθεί, διότι η ατζέντα των εκδηλώσεων που θα πρέπει να φιλοξενηθούν δωρεάν στο αμφιθέατρο είναι γεμάτη έως τα Χριστούγεννα του 2017.  Παρόλα αυτά, παρεμβάσεις στο χώρο θα υλοποιηθούν εντός του έτους. Στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας για το 2017 δεν προβλέφθηκε μεν κωδικός με χρήματα για το έργο συντήρησης του αμφιθέατρου, αυτό ωστόσο δεν αποτελεί πρόβλημα διότι θα υπάρξει αναθεώρηση.

Διαβάστε επίσης